EiendomsWatch

Heimstaden Bostad henter 1,2 milliarder euro

Heimstaden Bostad har hentet 1200 millioner euro i usikrede obligasjoner med fast rente og løpetid på 3,5 og 6,5 år. Selskapet tilbakebetaler samtidig brofasiliteten tilknyttet kjøpet av Akelius-porteføljen.

HENTER PENGER: Nettoprovenyet går til tilbakebetaling av brofasiliteten tilknyttet kjøpet av Akelius-porteføljen, samt generelle formål. | Foto: Heimstaden

Lånet på 700 millioner euro med 3,5 års løpetid har årlig kupongrente på 0,625 prosent, mens lånet på 500 millioner euro med 6,5 års løpetid har kupongrente 1,375 prosent.

Begge lånene forventes å oppnå kredittrating BBB av S&P, opplyser selskapet i en børsmelding.

Nettoprovenyet vil, sammen med tilgjengelig kontantbeholdning, blant annet bli benyttet til å nedbetale utestående på brofasiliteten Heimstaden Bostad etablerte i forbindelse med kjøp av Akelius-porteføljen.

Obligasjonene vil listes på Euronext Dublin

BNP Paribas, Citi, Danske Bank, Deutsche Bank, ING, J.P. Morgan, Nordea, Nykredit, Svenska Handelsbanken, Swedbank and UniCredit har vært Joint Bookrunners i transaksjonen.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch