EiendomsWatch

Tollefsen i nabokonflikt om plassering av skulptur i Kragerø

Ivar Tollefsen vil flytte to skulpturer noen meter på en av eiendommene sine i Kragerø. Det synes naboen er en dårlig idé. Han mener den ene skulpturen har en «dominerende og invaderende effekt» og har satt advokat på saken.

PLASSERING: Her vil Tollefsen-eide Fredensborg Fritid plassere en 7,5 meter høy skulptur for å få «mer luft rundt seg og en kulisse med bakenforliggende høye trekroner, noe som gjør at skulpturen vakkert avleses i perspektivet fra hovedbygningen». Men eieren av naboeiendommen til høyre i bildet mener den nye plasseringen vil gjøre skulpturen «meget synlig» og «gi en dominerende og invaderende effekt» på eiendommen sin. | Foto: Arkitekthuset Kragerø

Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen har lagt sin elsk på Kragerø og eier via Fredensborg blant annet Tåtøy hovedgård sør for Kragerø sentrum.

I fjor høst fikk Fredensborg-selskapet Tåtøy Hovedgård kommunens godkjenning til å sette opp to skulpturer på denne eiendommen: en tre meter høy og fire meter bred bronseskulptur av bakparten på et dyr, pluss en sju meter høy og tre meter bred mannsfigur med hevede armer i patinert bronse.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch