EiendomsWatch

Bjørn Dæhlie flytter til Sveits

Eiendomsinvestor og tidligere langrennsstjerne Bjørn Dæhlie forlater Norge og bosetter seg i Sveits.

UT AV LANDET: Bjørn Dæhlie har bestemt seg for å flytte igjen, nå til Sveits. På dette bildet fra 2010 var han i sveitsiske Davos sammen med Petter Northug under verdenscuprennet 15 km klassisk for menn. | Foto: Kyrre Lien, NTB

Skilegenden bekrefter avgjørelsen overfor Nettavisen.

Dæhlie hevder at han og kona har vurdert flytting i flere år, men at det først nå har passet med hensyn til jobb og familie.

– Vi er midt i 50-årene og har funnet ut at om vi skulle realisere vår plan om å bo i utlandet, så må det bli nå, sier han.

For to år siden meldte eiendomsinvestoren flytting til Bø i Vesterålen som følge av at den fraflytningstruede kommunen opererte med svært lav formuesskatt. Etter å ha blitt heftig kritisert for avgjørelsen, solgte Dæhlie huset i fjor.

Nå går ferden til Sveits, som også er kjent for lavt skattenivå.

– Vi flytter til Sveits fordi det er et svært spennende utgangspunkt i Europa og at rammebetingelsene totalt sett er gode. Planen er å jobbe mindre og oppleve mer, og vi gleder oss veldig, sier han til Nettavisen.

Les også:

Dæhlie & Co har kjøpt tomt på 193 mål ved Evenes

Bjørn Dæhlie vil bygge «plusslandsby» ved Mjøsa og ny togstasjon 

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch