Historisk medlemsvekst for boligbyggelagene

I 2021 fikk Norske Boligbyggelag over 50.000 nye medlemmer, som er tidenes høyeste vekst på ett år.
VOKSER: Bård Folke Fredriksen er administrerende direktør i NBBL, som ved utgangen av 2021 hadde nesten 1,2 millioner medlemmer. | Foto: NBBL
VOKSER: Bård Folke Fredriksen er administrerende direktør i NBBL, som ved utgangen av 2021 hadde nesten 1,2 millioner medlemmer. | Foto: NBBL

Totalt har de 41 boligbyggelagene tilsluttet NBBL en samlet medlemsmasse på 1.186.000.

Det er en vekst på rett over 50.000 nye medlemmer eller 4,5% på ett år. Målt i antall utgjør dette tidenes høyeste medlemsvekst, ifølge en pressemelding fra NBBL.

– Det er gledelig at så mange ser verdien og nytten av medlemskap i boligbyggelag. For mange blir medlemskap i et boligbyggelag veien inn på boligmarkedet, sier NBBLs administrerende direktør Bård Folke Fredriksen i meldingen.

Boligbyggelag bygger, forvalter og omsetter boliger for medlemmene sine. NBBL opplyser at Norges 41 boligbyggelag bygget til sammen 4.000 nye boliger i 2021.

– Alle kan bli medlem og være medeier i sitt boligbyggelag. Ingen tar utbytte, og overskuddet går tilbake til kjernevirksomheten – som bygging av nye boliger, tilbud om brukte boliger og og andre tjenester til medlemmene, sier Folke Fredriksen.

I 2017 feiret boligbyggelagene medlem nummer én million, og den sterke tilstrømningen av nye medlemmer har bare fortsatt. Som største medlem i NBBL står Obos for rundt halvparten av årets medlemsvekst.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også