EiendomsWatch

Selvaag Bolig med rekordsalg

Salget i fjerde kvartal er det beste i Selvaag Boligs historie, og det samlede salget for året er det nest beste i selskapets historie.

KVARTALSTALL: Adm. direktør Sverre Molvik har lagt frem kvartalsresultatet til Selvaag Bolig, og melder om rekordsterkt salg. | Foto: Selvaag Bolig

Selvaag Bolig hadde driftsinntekter på 3403 millioner kroner og EBITDA justert for finanskostnader på 756 millioner kroner i 2021.

«God lønnsomhet og positive fremtidsutsikter gjør at selskapets styre foreslår et utbytte på NOK 3 per aksje for andre halvår 2021», opplyser selskapet i en børsmelding. Det gir et utbytte på totalt NOK 5 per aksje for året.

– Det har vært et meget godt år for selskapet med godt salg, økt aktivitet og sterke resultater. Salget i fjerde kvartal er det beste i selskapets historie, og det samlede salget for året er det nest beste i selskapets historie. Godt salg førte til at vi kunne igangsette bygging av mer enn 450 boliger i fjerde kvartal, som er ny rekord. Dette gir økning i antall enheter under produksjon og sikrer resultater for selskapet fremover, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

Selvaag Bolig igangsatte bygging av 880 boliger i 2021 hvorav 456 ble igangsatt i fjerde kvartal. Selskapet har nå 450 boliger i salg og planlegger salgsstart av om lag 600 i løpet av første halvår.

Ved utgangen av året hadde selskapet 1323 boliger med en samlet salgsverdi på 6,7 milliarder kroner under bygging. 67 prosent av disse var solgt ved utgangen av 2021.

– Vi opplever spesielt god etterspørsel etter våre varemerkebeskyttede Plussboliger som er livsstilsboliger med fellesarealer og tjenester. Vi har bygget om lag 2000 slike hittil og har ytterligere cirka 3500 under utvikling, blant annet i Stor Oslo-området og Stockholm. I løpet av det siste året har vi også kjøpt nye tomter i våre kjerneområder som kan gi om lag 1 000 boliger. Selskapets tomtebank kan gi 10 500 boliger, og vi er således godt posisjonert for vekst, sier Molvik.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch