EiendomsWatch

Igangsettingen av nye boliger stiger kraftig – men Per Jæger er usikker på veien videre

Det er særlig i Akershus, Østfold, Rogaland, Buskerud, Hedmark og Oslo det er igangsatt mange nye prosjekter, sier Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. Han trekker imidlertid frem flere usikkerhetsmomenter videre.

SER USIKKERHETSFAKTORER: Per Jæger frykter konsekvensene av høye materialkostnadene, energiprisene, renteutviklingen og det kommende lønnsoppgjøret for boligmarkedet. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Igangsettingen av nye boliger i januar 2022 lå 72 prosent over nivået januar 2021, viser tall fra Boligprodusentenes Forening. Tallene for de tre siste månedene lå 12 prosent over de samme tre måneder i fjor.

– Igangsettingen i januar viser høy aktivitet, og særlig i Akershus, Østfold, Rogaland, Buskerud, Hedmark og Oslo er det igangsatt mange nye prosjekter, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Han mener tallene speiler nyboligsalget i 2021, som var vesentlig høyere enn igangsatte boliger.

Året starter med flere usikkerhetsfaktorer i nyboligmarkedet. Jæger sier de er bekymret for hvordan de høye materialkostnadene, energiprisene, renteutviklingen og det kommende lønnsoppgjøret vil påvirke salg og igangsetting av nye boliger i 2022.

Salget av nye boliger i januar 2022 lå på omtrent samme nivå som i fjor, og er én prosent under januar 2021.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

ØKT IGANGSETTING: Tall for november, desember og januar | Foto: Boligprodusentenes Forening
ØKT IGANGSETTING: Tall for november, desember og januar | Foto: Boligprodusentenes Forening
 

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch