EiendomsWatch

Igangsettingen av nye boliger stiger kraftig – men Per Jæger er usikker på veien videre

Det er særlig i Akershus, Østfold, Rogaland, Buskerud, Hedmark og Oslo det er igangsatt mange nye prosjekter, sier Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. Han trekker imidlertid frem flere usikkerhetsmomenter videre.

SER USIKKERHETSFAKTORER: Per Jæger frykter konsekvensene av høye materialkostnadene, energiprisene, renteutviklingen og det kommende lønnsoppgjøret for boligmarkedet. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Igangsettingen av nye boliger i januar 2022 lå 72 prosent over nivået januar 2021, viser tall fra Boligprodusentenes Forening. Tallene for de tre siste månedene lå 12 prosent over de samme tre måneder i fjor.

– Igangsettingen i januar viser høy aktivitet, og særlig i Akershus, Østfold, Rogaland, Buskerud, Hedmark og Oslo er det igangsatt mange nye prosjekter, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Han mener tallene speiler nyboligsalget i 2021, som var vesentlig høyere enn igangsatte boliger.

Året starter med flere usikkerhetsfaktorer i nyboligmarkedet. Jæger sier de er bekymret for hvordan de høye materialkostnadene, energiprisene, renteutviklingen og det kommende lønnsoppgjøret vil påvirke salg og igangsetting av nye boliger i 2022.

Salget av nye boliger i januar 2022 lå på omtrent samme nivå som i fjor, og er én prosent under januar 2021.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

ØKT IGANGSETTING: Tall for november, desember og januar | Foto: Boligprodusentenes Forening
ØKT IGANGSETTING: Tall for november, desember og januar | Foto: Boligprodusentenes Forening
 

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch