Schibsteds FundingPartner får med seg DNB for å folkefinansiere eiendom

FundingPartner, der Schibsted er største investor, får DNB med på laget når de nå har hentet penger for å bli en nordisk plattform for folkefinansierte eiendomslån.
FÅR DNB MED PÅ LAGET: Finanssjef i Schibsted Ventures Norge, Anders C. Rønning, og daglig leder for FundingPartner,Geir Atle Bore, har hatt emisjon og fått med DNB på laget. | Foto: FundingPartner
FÅR DNB MED PÅ LAGET: Finanssjef i Schibsted Ventures Norge, Anders C. Rønning, og daglig leder for FundingPartner,Geir Atle Bore, har hatt emisjon og fått med DNB på laget. | Foto: FundingPartner

FundingPartner henter 44 millioner kroner med Schibsted som største investor. Selskapet har utviklet en investeringsplattform som tilbyr eiendomslån gjennom folkefinansiering. 

– Målet er å bli størst, både i Sverige og i Norden, sier daglig leder for FundingPartner, Geir Atle Bore, i en pressemelding.

Han legger til at selskapet har fått på plass et bra team, dyktige rådgivere og laget strategien for hvordan etableringen skal foregå.

– Samtidig som vi lanserer i Sverige åpner vi også for danske investorer, og ambisjonen er å bli en nordisk plattform, sier Bore.

FundingPartner Norges største crowdlendingplattform for eiendomsselskaper. Selskapet startet i Norge i 2018, og formidlet i 2021 eiendomslån for 348,5 millioner kroner.

– Veksten i Norge har vært fantastisk de siste årene, og ser ikke ut til å avta med det første. Vi ser særlig at vi opplever en vekst i profesjonelle utbyggere og eiendomsinvestorer som ser på oss som en fleksibel form for kortsiktig prosjektfinansiering, sier Bore.

De siste månedene har Bore jobbet med å lansere FundingPartner i Sverige. Det er tre personer på plass for å ta ansvaret for oppstarten i Sverige. I starten av februar lanserte selskapet sitt første svenske lån.

– Vi har fått over en halv milliard i lånesøknader de siste månedene og har flere spennende case som vil komme fremover, sier Bore.

Han legger til at de langt større vekstmulighetene i Sverige, samtidig som reguleringen er bedre der, gjorde at valget om å etablere seg i Sverige var veldig enkelt.

Selskapet henter nå 44 millioner kroner, der Schibsted står for cirka 32 millioner kroner. DNB går inn med rundt 7 millioner og resten hentes fra rådgivere, styremedlemmer og ansatte.

– Vi har fulgt FundingPartner helt siden den spede start og har hele tiden hatt sterk stor på teamet, men det de har fått til har likevel klart oversteget våre forventninger. Vi ser fram til den videre reisen ut i Norden og vil støtte FundingPartner i nye land, sier Anders C. Rønning, finanssjef i Schibsted Ventures Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også