28-åring kjøpte skog for 60 millioner

En student ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet står bak et av fjorårets største skogkjøp i Norge.
OMFANGSRIK: Nedre Tenaasen er på 39.000 dekar og består av skog og utmark. Eiendommen ligger både i Trysil og Åmot kommune. | Foto: Eiendomsmegler 1 Innlandet
OMFANGSRIK: Nedre Tenaasen er på 39.000 dekar og består av skog og utmark. Eiendommen ligger både i Trysil og Åmot kommune. | Foto: Eiendomsmegler 1 Innlandet

Det er 28 år gamle Bent Erik Lynne fra Kirkenær som har kjøpt Nedre Tenaasen. Det skriver avisen Østlendingen.

Ifølge avisen er Lynne for tiden student ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Som EiendomsWatch meldte i januar, ble eiendommen kjøpt gjennom et hemmelig bud.

Anonym kjøper med hemmelig bud sikret seg storeiendom 

Det siste ordinære budet som kom inn i budrunden var på 52 millioner kroner, og ifølge lokalavisen skal budet Lynne fikk aksept på ha vært på 60 millioner kroner. Prisen er på samme nivå som prisantydningen da eiendommen ble lagt ut i markedet i september.

EiendomsWatch har ikke lykkes med å hente inn en kommentar fra den nye eieren, men faren sier til lokalavisen at sønnen ønsker å videreføre eiendommens tradisjon med skogbruk og utmarkstjenester.

Nedre Tenaasen er konsesjonsbetinget. Eiendommen ligger også i et såkalt LNFR-område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Det innebærer at området i utgangspunktet ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet. Hensyn til allemannsretten, naturvern, landbruk og friluftsliv vektlegges tungt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også