EiendomsWatch

Heimstaden Bostad dro inn leier for 8,6 milliarder kroner

I løpet av 2021 fullførte Heimstaden oppkjøp for 126 milliarder svenske kroner, inkludert oppkjøpet av Akelius-porteføljen som er den største europeiske transaksjonen noen gang.

VOKSER: Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad kjøpte en rekke eiendommer i fjor og er nå Europas nest største boligutleier. | Foto: NTB

– 2021 var et transformativt og vellykket år. Ved å mer enn doble verdien av vår portefølje posisjonerte vi oss som den nest største europeiske bolig-eiendomsselskapet. Hovedsakelig drevet av oppkjøp av 599 eiendommer fra Akelius, som er den største eiendomstransaksjonen i Europa, sier administrerende direktør Patrick Hall i børsmeldingen.

Heimstaden Bostad har i løpet av året gått inn i Finland og Storbritannia, og har operasjonell virksomhet i ni europeiske land.

I løpet av 2021 hadde Heimstaden Bostad leieinntekter på 8,6 milliarder kroner i 2021, opp fra 6,3 milliarder året før.

Like-for-like er det en inntektsvekst på leiene på 2,5 prosent.

Selskapet skriver i børsmeldingen tilknyttet årsrapporten at de har en utleiegrad på 97,9 prosent, opp fra 97,5 prosent året før. 

I løpet av fjoråret hentet Heimstaden Bostad 45 milliarder svenske kroner i frisk egenkapital fra eksisterende og tre nye aksjepartnere.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch