Heimstaden Bostad dro inn leier for 8,6 milliarder kroner

I løpet av 2021 fullførte Heimstaden oppkjøp for 126 milliarder svenske kroner, inkludert oppkjøpet av Akelius-porteføljen som er den største europeiske transaksjonen noen gang.
VOKSER: Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad kjøpte en rekke eiendommer i fjor og er nå Europas nest største boligutleier. | Foto: NTB
VOKSER: Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad kjøpte en rekke eiendommer i fjor og er nå Europas nest største boligutleier. | Foto: NTB

– 2021 var et transformativt og vellykket år. Ved å mer enn doble verdien av vår portefølje posisjonerte vi oss som den nest største europeiske bolig-eiendomsselskapet. Hovedsakelig drevet av oppkjøp av 599 eiendommer fra Akelius, som er den største eiendomstransaksjonen i Europa, sier administrerende direktør Patrick Hall i børsmeldingen.

Heimstaden Bostad har i løpet av året gått inn i Finland og Storbritannia, og har operasjonell virksomhet i ni europeiske land.

I løpet av 2021 hadde Heimstaden Bostad leieinntekter på 8,6 milliarder kroner i 2021, opp fra 6,3 milliarder året før.

Like-for-like er det en inntektsvekst på leiene på 2,5 prosent.

Selskapet skriver i børsmeldingen tilknyttet årsrapporten at de har en utleiegrad på 97,9 prosent, opp fra 97,5 prosent året før. 

I løpet av fjoråret hentet Heimstaden Bostad 45 milliarder svenske kroner i frisk egenkapital fra eksisterende og tre nye aksjepartnere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også