EiendomsWatch

Økte salget av byggevarer med 6 milliarder

Norsk byggevarehandel om satt for 58,7 milliarder kroner i 2021, ifølge nye tall fra Virke. Oppgangen ble i hovedsak drevet av proffmarkedet.

MILLIARDLØFT: I 2021 stabiliserte privatmarkedet seg på et høyt nivå samtidig som proffmarkedet måtte akseptere betydelig prisvekst. | Foto: Pickawood

Mens privatmarkedet løftet salget i 2020, var det først og fremst proffmarkedet som sørget for vekst i salget av byggevarer i 2021. Det skriver Virke i en pressemelding.

Ifølge meldingen endte salget av byggevarer på 55,6 milliarder kroner i 2021. Det er en økning på nær 6 milliarder eller 11,4 prosent. Salgsstatistikken baserer seg på omsetningen til Virkes medlemmer, som utgjør 95 prosent av den totale byggevarehandelen.

– Utviklingen skyldes særlig en unormal økning i prisene på trelast og andre byggevarer sammenlignet med året før, sier Aslaug Koksvik, bransjedirektør for byggevarehandel i Virke i meldingen.

Koksvik venter at vekstraten nå vil falle tilbake.

– Når proff- og privatmarkedet har ligget på rekordhøye nivåer og flere av driverne som har stimulert oppgangen de siste årene reverseres, må vi forvente negative vekstrater fremover, sier Koksvik.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch