SPG kjøper tomt – planlegger minst 200 boliger

Scandinavian Property Group (SPG) skal samarbeide med Hamar kommune om utviklingen av Ankerhagen.
NYTT PROSJEKT: Knut Holte og resten av Scandinavian Property Group satser på Hamar med oppkjøp av en tomt der SPG utvikler boliger i samarbeid med kommunen. | Foto: Scandinavian Property Group
NYTT PROSJEKT: Knut Holte og resten av Scandinavian Property Group satser på Hamar med oppkjøp av en tomt der SPG utvikler boliger i samarbeid med kommunen. | Foto: Scandinavian Property Group

SPG vil inngå kontrakt med Hamar kommune om kjøp av Ankerhagen. Tomten skal i gang med regulering, og det er tiltenkt minimum 200 boligenheter på området som er på over 19 mål.

– Vi er svært stolte av å bli valgt som samarbeidspartner av Hamar kommune, i skarp konkurranse med noen av Norges fremste boligutviklere, sier managing partner Knut Holte i SPG via en pressemelding.

Hamar kommune har lagt premissene for boligsammensetningen på Ankerhagen. Det skal utvikles 16 omsorgsboliger, ti leiligheter for førstegangsetablerere og fire familieleiligheter som øremerkes startlånsmottakere. Omsorgsboligene vil bli kjøpt tilbake av Hamar kommune.

De resterende leilighetene i prosjektet vil bli solgt i det ordinære boligmarkedet. Prosjektet skal utvikles og realiseres i tråd med Hamar kommunes klimaplan samt en bearbeidet versjon av vinnerforslaget fra arkitektkonkurransen «Hamar Hills».

Ifølge Holte har tomten en av de beste beliggenhetene i Hamar, med nærhet til sentrum og naturskjønne omgivelser.

– Vi har en felles visjon som vi deler med Hamar kommune – å utvikle boliger med inkluderende felleskap for å motvirke ensomhet og inaktivitet, og legge til rette for gode sosiale møteplasser både ute og inne, sier han.

Nils Solbraa leder prosjektavdelingen i kommunen, og ser frem til å realisere boligene.

– Dette prosjektet er et særdeles viktig prosjekt for Hamar kommune, og vi ser frem til å samarbeide med SPG om videreutviklingen av denne flotte tomten, sier Solbraa.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også