Bransjeveteran Tonje Borthen jakter muligheter for Solon i Trondheim

Den erfarne eiendomsmegleren Tonje Borthen skal lede satsingen når Solon Eiendom nå går inn i Trondheim.
SOLON-TEAM: (Fra venstre) Finn Haugan, Torgils Kvarme, Tonje Borthen og Ole Halvor Svenkerud satser i Trondheim. | Foto: Solon Eiendom
SOLON-TEAM: (Fra venstre) Finn Haugan, Torgils Kvarme, Tonje Borthen og Ole Halvor Svenkerud satser i Trondheim. | Foto: Solon Eiendom

Solon Eiendom har hatt Stor-Oslo som primærområde, men går nå inn i Trondheim.

– Vi tror det er plass for en utbygger som Solon i Trondheim. Vi har lenge undersøkt ulike områder for geografisk ekspansjon, og dette var et av de mest interessante områdene. Når vi nå fikk Finn Haugan som styreleder og muligheten til å ansette Tonje Borthen, gav dette oss det momentet vi trengte for å ta beslutningen, sier Ole Halvor Svenkerud, konstituert administrerende direktør i Solon Eiendom, i en pressemelding.

Erfaren leder

Tonje Borthen (45) har gjennom 22 år jobbet med eiendom i Trondheim, hvorav 19 år som megler og de tre siste årene hos en boligutvikler. I løpet av denne perioden har hun solgt over 4000 boliger og vært med på en rekke av prosjektene som er bygget i regionen de siste årene. 

Ifølge Solon besitter Borthen en unik markedskompetanse i regionen, og har ved flere tilfeller brukt Solon sine prosjekter som referansebygg. Nå ser hun frem til å gå løs på oppgaven med å utvikle Solon-boliger i hjembyen.

– Solon er et selskap jeg har lagt merke til og beundret i lang tid. De står for noe unikt og setter kunden i høysetet. Da de tok kontakt med meg, tok det ikke langt tid før jeg takket ja til å lede denne satsingen», sier Tonje Borthen..

Solon brer seg utover Norge

Etter oppkjøpet av Kruse-Smith Eiendom i 2020, er Solon nå etablert i prosjekter i Oslo, Viken, Kristiansand og Stavanger, samt en rekke populære fjell-destinasjoner på Østlandet. 

Avdelingen i Midt-Norge etableres i disse dager, og Tonje Borthen er allerede godt i gang.

Med et sterkt team i ryggen i Oslo, har hun ifølge meldingen den støtten hun trenger for å komme i gang med tomtesøk, akkvisisjon og virksomhetsstrategi

Borthen åpner også for at det kan være aktuelt å samarbeide med lokale aktører med Solon prosjekter. Hun er i gang med å se på tomter og ønsker seg inn i flere bydeler.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også