EiendomsWatch

Bedring i igangsetting, men rekordlavt salg av nye boliger

Salget av nye boliger i februar 2022 er det laveste Boligprodusentenes Forening har registrert for februar måned.

USIKKERHET OG PRISVEKST: Administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, peker på prisvekst på byggevarer samt usikkerheten krigen i Ukraina medfører som faktorer som tynger nyboligsalget. | Foto: Terje Pedersen / NTB

«Nyboligsalget for februar ligger 29 prosent under fjoråret» sier administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, i en pressemelding.

Han forklarer de svake salgstallene som en direkte følge av den voldsomme prisveksten på byggevarer samt usikkerheten krigen i Ukraina medfører.

Jæger påpeker også at vedvarende lav boligforsyning i Oslo og Bergen gir stort boligunderskudd, større prispress og vil utelukke flere fra boligmarkedet.

«Oslo og Bergen må prioritere å få regulert flere boliger hvert år, og hastigheten på plan- og byggesaksprosessen må opp og behandlingstiden ned», sier Jæger.

Boligprodusentenes Forening melder at igangsettingen i februar var god, og vesentlig høyere enn februar 2021.

«Men i fjor var igangsettingen av nye boliger i februar svært lav», påpeker Jæger.

Bakgrunnen for dette er at nyboligsalget i 2021 var vesentlig høyere enn igangsatte boliger 2021. Igangsettingen nå er på et middels nivå sammenlignet med tidligere år.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch