EiendomsWatch

NBBL-kåring: Oslo den minst boligvennlige kommunen i hele Norge

Blant de 20 største kommunene i Norge er Oslo på en jumboplass når NBBL har kåret Norges beste og verste boligkommuner.

JUMBOPLASS: Plan- og bygningsetaten i Oslo, her ved leder Siri Gauthun Kielland, høstet lite heder i NBBLs boligvennlighetskåring. | Foto: Tom Kolstad/Plan- og bygningsetaten i Oslo

Kommunen spiller en avgjørende rolle i å sikre innbyggernes boligbehov. Forhold som saksbehandlingstid, gebyrer, boligreserver og boligpriser har betydning for kommunens evne til å bygge og tilrettelegge for nok boliger.

Men hvorfor lykkes noen kommuner bedre enn andre, og hvordan kan vi stimulere til økt boligbygging?

Dette søker NBBL å utforske gjennom NBBLs Boligvennlighetskåring, som er en ny, landsomfattende undersøkelse. Her rangeres 119 kommuner etter deres prestasjoner innen boligbygging og tilrettelegging.

Boligvennlighetskåringen består av to temaindekser basert på til sammen 16 indikatorer. Temaene er tilrettelegging og boligbygging.

Blant de 20 største kommunene i Norge kom Oslo kommune kom på jumbo-plassen, og NBBL-kåringen stempler dermed Oslo som Norges-versting innen bolig. Kristiansand kommune soler seg på topp.

Etter Kristiansand, følger Sandnes, Bergen, Bodø og Sandefjord. Siden Drammen og Oslo rangeres som enda verre slapp Tønsberg å havne på sisteplassen blant de 20 største kommunene.

SAKSBEHANDLINGSTID: Saksbehandlingstiden var ett av flere målepunkter der Oslo Kommune kom svært uheldig ut i NBBLs kåring. | Foto: NBBL
SAKSBEHANDLINGSTID: Saksbehandlingstiden var ett av flere målepunkter der Oslo Kommune kom svært uheldig ut i NBBLs kåring. | Foto: NBBL
 

Om vi tar med alle kommunene i undersøkelsen, så er det heller ikke der mye heder å høste for Oslo: De kom på 4. siste plass.

Her finner du hele undersøkelsen.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch