EiendomsWatch

Krigen rammer også byggevarer – slik påvirkes utbyggere i Norge

Norske boligbyggere følger spent med på forsyningsproblemer som følger av krigen i Ukraina og sanksjoner mot Russland. – Vi har hatt samlinger med ledelsen på flere nivåer i organisasjonen for å diskutere situasjonen, sier Thomas Skjennald i Obos til EiendomsWatch.

USIKKERHET: Ved utgangen av 2021 hadde Obos 6596 boliger under bygging i hel- eller deleide prosjekter, den høyeste boligbyggingen i selskapets historie. Nå kan krig, transporttrøbbel og galopperende materialkostnader forsinke og fordyre pågående og nye utbygginger. | Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

– Vi har gitt de som har kjøpt seg inn i prosjekter og de vi samarbeider med forvarsler om at det kan komme forsinkelser. Vi jobber alt vi kan for å unngå at dette skal påvirke prosjektene våre i nevneverdig grad, sier Obos’ kommunikasjonsdirektør Thomas Skjennald til EiendomsWatch.

Nesten en måned har gått siden Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022 og startet en krig verden ikke har sett maken til i Europa på flere tiår. I kjølvannet av krigen og de økonomiske straffetiltakene mot Russland og Hviterussland, har også verdensøkonomien og verdikjeder blitt rammet.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch