Klager Finn.no inn for Konkurransetilsynet

Norges Eiendomsmeglerforbund, Forbrukerrådet og Huseierne klager Finn.no inn for Konkurransetilsynet. De tre aktørene mener en ny prismodell fra Finn skader konkurransen i formidling av eiendomsannonser.
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB
NTB

Allerede i februar varslet de tre organisasjonene at det var aktuelt med en klage til tilsynet, og nå er denne formelt sendt inn.

I et møte med Konkurransetilsynet 17. mars la de tre organisasjonene blant annet fram en rapport fra Menon Economics som konkluderer med at Finns nye prismodell øker kostnadene, men ikke verdien for eiendomsmeglerforetak, boligkjøpere eller -selgere.

Ny prismodell

Bakgrunnen er at Finn.no innførte en ny prismodell for boligannonser i januar som innebærer tre alternativer med ulik kostnad.

NEF, Huseierne og Forbrukerrådet mener annonsemodellen presser meglerforetakene til å velge det dyreste alternativet, med mindre de vil godta dårligere synlighet på annonsene.

Finn har tidligere slått kraftig tilbake mot påstandene.

– Vi kan ikke se at det fremkommer noe nytt i saken utover det NEF, Forbrukerrådet og Huseierne allerede har presentert i mediene i flere omganger, sier leder Jørgen Hellestveit i Finn Eiendom.

Skal ha eget møte

Finn er i dialog med tilsynet om å bidra med sitt perspektiv på saken og skal ha et møte med dem.

– Vi har tillit til at Konkurransetilsynet vil behandle henvendelsen fra NEF, Forbrukerrådet og Huseierne på en korrekt måte, sier Hellestveit.

De har også hatt dialog og flere møter med de involverte partene, blant annet møtte de Forbrukerrådet 24. mars. Hellestveit betegner møtet som godt. Finn er også i dialog med ulike ledere av meglerforetak, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også