EiendomsWatch

Villautbygger: – Det offentlige stopper en hel bransje med én dags varsel

Andre Falchenberg har bygget hus i 22 år. Dersom man tar utgangspunkt i den foreslåtte innstrammingen i småhusplanen ville kun ett av de siste 40 prosjektene hans være gjennomførbart.

UENIG I ORDBRUKEN: Andre Falchenberg mener det er feil å omtale de foreslåtte endringene i småhusplanen i Oslo som en innstramming. Det er i praksis et forbud mot villautbygging. sier Falchenberg. | Foto: Privat

– Det jeg reagerer på er at man kaller det en innstramming. Å stramme inn noe betyr at det blir litt strengere, men i praksis er dette et forbud mot villautbygging. Etaten har fått et arkitektkontor til å prøve bestemmelsene på et prosjekt med en tomt på 2400 kvadratmeter. Jeg har holdt på med dette i 22 år nå, og jeg har aldri hatt en tomt på 2400 kvadratmeter, sier Andre Falchenberg i Location Holding til EiendomsWatch.

Han viser til at en gjennomsnittlig tomt gjerne er 1100-1200 kvadratmeter, og mener PBE bevisst ikke har brukt det som et eksempel.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch