Slik ønsker de å bygge jernbanenære Glomma Boligpark

Årnes Brygge AS planlegger nye boliger ved Årnes togstasjon. De vil bevare Bautaparken og legge til rette for aktivitet, lek og rekreasjon i friområdene langs Glomma
GLOMMA BOLIGPARK: Sett fra Glomma, basert på foreløpige planer | Foto: Bane NOR
GLOMMA BOLIGPARK: Sett fra Glomma, basert på foreløpige planer | Foto: Bane NOR

19. april skal formannskapet i Nes kommune orienteres om planene for prosjektet, som er eid av Glomma Boligpark og Bane NOR Eiendom.

Planene innebærer boliger med utsikt til Glomma, gode lekeplasser og uteområder som kan benyttes av alle. Forslaget er å bygge tre trapesformede boligblokker, der alle leilighetene får utsikt til Glomma og de naturskjønne friområdene.

– Dette skal bli et fint og hyggelig nabolag med fokus på at uteområdene mot Glomma skal bidra til mer aktivitet og bruk. Det er lagt inn godt med plass mellom byggene som skal sørge for åpenhet og sikt fra sentrum til elva, sier prosjektsjef Birgitte M. Formo, i en pressemelding.

Årnes Brygge ligger rett ved togstasjonen. Området er derfor definert som knutepunkt av både staten og kommunen, og er derfor prioritert for utbygging og fortetting.

Planforslaget viser at de tre byggene får seks etasjer, slik at flest mulig kan bo i området, noe utbygger mener er i tråd med tankene om klimavennlig fortetting. Det er ikke planlagt restauranter eller butikker som del av Årnes brygge.

– Her har vi lyttet til det lokale næringslivet som ønsker at bebyggelsen og de kommende beboerne heller skal styrke dagens handelssentrum, sier Formo.

Det blir ingen forandring på Bautaparken og tilhørende trær og vegetasjon. Prosjektet vil imidlertid foreslå en stor lekeplass på arealet som i dag er asfaltert, og bygge en ny gang- og sykkelvei som gir en enkel og trafikksikker atkomst til turområdene langs elva. Dette kobler sammen den etablerte elvestien fra Glomma terrasse i syd med Årnes Brygge og videre nordover forbi Hennisand.

Lekeapparater og sitteplasser lages av tre for å gli pent inn i områdets vegetasjon. Mellom byggene er det planlagt mindre lekeplasser og grønn, frodig vegetasjon med sittebenker og felles uteplasser.

Reguleringsplanen skal nå til førstegangsbehandling i formannskapet. Når den blir lagt ut på høring tilbyr Årnes Brygge å arrangere folkemøte for å informere bredt om planene, dersom kommunen ønsker det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også