EiendomsWatch

Høyre: Vil tillate mer bygging mens småhusplanen er under revidering

Lederen for byutviklingsutvalget fra Oslo Høyre mener at flere av de som har forberedt seg lenge på å søke om byggesaker i Oslos villastrøk bør få sine søknader behandlet før den nye småhusplanen er klar.

VIL MYKNE OPP: Siden det midlertidige forbudet ble innført av Plan- og bygningsetaten 6. april kommer bråk rundt småhus i Oslo nå i mindre grad fra selve byggeaktiviteten, og mer i overført betydning fra diskusjonen som har oppstått etter innføringen. Men lederen av byutviklingsutvalget James Stove Lorentzen (H) mener det er rimelig å la flere, av de som lenge har forberedt seg på å søke om byggesaker i områder som omfattes av Småhusplanen, bør få sine søknader behandlet før den nye planen blir klar. | Foto: Terje Pedersen / NTB

– Vi skjønner at det er behov for midlertidig forbud, men det virker som forbudet har noen uheldige konsekvenser. Vi ønsker å få byrådet i tale for å myke opp noe på håndhevelsen av forbudet, sier James Stove Lorentzen (H) til EiendomsWatch.

Han leder byutviklingsutvalget i Oslo kommune, der diskusjonene går høyt om Småhusplanen etter at Plan og bygningsetaten innførte midlertidig forbud mot de aller fleste tiltak som søkes om i et stort småhusområde som strekker seg over flere bydeler i hovedstaden.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch