Trio kjøper Ladejarlen i Trondheim

Dora Holding, Heimdal Bolig og Fredensborg Bolig går sammen for kjøpe eiendommen til gamle Ladejarlen videregående skole i Trondheim.
BLIR BOLIGPROSJEKT: Skolebygget kjent som Ladejarlen ligger i Nyhavna i Trondheim. Nå har tre boligutviklere gått sammen for å kjøpe eiendommen. | Foto: Eiendomsmegler 1 Næring
BLIR BOLIGPROSJEKT: Skolebygget kjent som Ladejarlen ligger i Nyhavna i Trondheim. Nå har tre boligutviklere gått sammen for å kjøpe eiendommen. | Foto: Eiendomsmegler 1 Næring

Eiendommen, som har et tomteareal på like under 23 mål, er solgt av Trøndelag Fylkeskommune. Selger har benyttet eiendommen til ulike typer skoleformål. Skoledriften ble avviklet i 2017 og eiendommen har siden da vært avstengt.

Denne uken har fylkeskommunen akseptert et bud fra Fredensborg Bolig, Dora Holding og Heimdal Bolig som vil kjøpe eiendommen.

315 millioner

Ifølge lokalavisen Nidaros endte vinnerbudet på 315 millioner kroner.

– Det er en høy sum, men samtidig så er vil det beløpet gå tilbake til fellesskapet i fylket og kommunen, sier administrerende direktør Geir Halmøy i Dora til Nidaros.

Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig omtaler i en pressemelding tomten som unik. Han mener den ligger godt til rette for å skape boliger og arbeidsplasser nært sentrum av Trondheim.

– Målet er at denne eiendommen blir et positivt tilskudd i transformasjonen av Nyhavna-området og sentrumsutviklingen i Trondheim, sier Svenkerud.

10 minutter til Solsiden

Administrerende direktør Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig sier selskapet nå tar fatt på oppgaven med å videreutvikle Ladejarlen «med stor ydmykhet».

– Dette er en fantastisk beliggenhet hvor mange av byens innbyggere har veldig lyst til å jobbe eller bo på. Herifra går du til Solsiden på 10 min og du finner det aller meste innen gå- og sykkelavstand, sier Munkhaugen i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død