EiendomsWatch

Unge Høyre forventer ny boligkamp i Oslo: – Risikerer å bli en fattigere by demografisk med denne småhusplanen

Ungdomspartiet til Høyre i Oslo frykter en innstramming av småhusplanen kan føre til et enda trangere boligmarked – ikke bare for unge og førstegangskjøpere, men også innflyttere og «vanlige folk». – Det er ikke en menneskerett å bo i Oslo sentrum, men vi kan godt utnytte mer, sier fylkeslederen i Unge Høyre til EiendomsWatch.

BOLIGPOLITIKK FOR ALLE: I tillegg til å lede Unge Høyres fylkeslag i hovedstaden sitter Emma Erlandsen i programkomiteen til Oslo Høyre. Hun forventer at moderpartiet sikrer at det fortsatt bygges flere boliger i Oslo kommune, når revideringen av småhusplanen nå gjør dette vanskeligere i det berørte området. Erlandsen ivrer for høyere bygg med nok mellomrom og å gjøre flere industriområder om til nye boliger.

– Oslo risikerer å bli en fattigere by demografisk med denne småhusplanen. Jeg håper at det er noe høringen kan gi tilbakemeldinger om for å sikre boligdrømmen og mangfold. At folk vil flytte til Oslo er kjempebra, men da må folk tåle at områder forandrer seg – jeg vil påstå til det bedre, og det må man nesten gjøre uansett for å få plass til alle, sier Emma Erlandsen til EiendomsWatch.

Hun uttaler seg som leder av Oslo Unge Høyre. I tillegg til å lede ungdomspartiet i hovedstaden sitter Erlandsen i programkomiteen til Oslo Høyre. Moderpartiet jobber med å lande sitt politiske standpunkt om småhusplanen, som er ute på høring til 30. mai.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch