EiendomsWatch

Folke Fredriksen viser til utviklingen av Ensjø – ber kommunen ta lignende initiativ

Med flere transformasjonsområder som skal realiseres i Oslo i årene som kommer etterlyser Bård Folke Fredriksen initiativ fra kommunen: – En norsk kommune kan ikke lene seg tilbake og si at de forholder seg til innsendte planer, sier han til EiendomsWatch.

KOMMUNEN MÅ PÅ BANEN: Adm. direktør i NBBL, Bård Folke Fredriksen sier kommunen må være aktiv og legge til rette | Foto: Nadia Frantsen

Direktør i NBBL, Bård Folke Fredriksen, etterlyser mer initiativ fra kommunen i boligutviklingen. Han viser til måten kommunen i sin tid håndterte utviklingen av Ensjø og Skøyen, og mener dette kan være et nyttig styringsverktøy også i fremtidig byutvikling.

– Det som fungerte på Ensjø var at kommunens eiendomsetat lanserte et gjennomføringsprosjekt allerede før man hadde på plass de enkelte reguleringsplanene. De tegnet en overordnet plan og eiendomsetaten fikk ansvar for å få med grunneierne på dette løpet. Deretter ble det gjort en del positive initiativ fra kommunens side på forhånd, blant annet investeringer i veier og teknisk infrastruktur, for å gjøre området byggeklart. Deretter kom alle grunneierne med de enkelte reguleringsplanene. Så lenge de forholder seg til de områdeplanene går det jo mye fortere, sier Bård Folke Fredriksen til EiendomsWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch