Frigaard Property Group: Markedsforholdene er turbulente

Entreprenør- og boligutvikleren Frigaard Property Group sier seg godt fornøyd med tallene for første kvartal og ordreinngangen, selv om markedsforholdene beskrives som turbulente.
FORNØYD: Frigaard-sjef Simon Martinsen er fornøyd med resultatene som er levert i turbulente tider. | Foto: Frigaard Property Group
FORNØYD: Frigaard-sjef Simon Martinsen er fornøyd med resultatene som er levert i turbulente tider. | Foto: Frigaard Property Group

Entreprenør- og boligutvikleren Frigaard Property Group rapporterer om turbulente markedsforhold som følge av den pågående situasjonen i Ukraina. Til tross for turbulensen i råvaremarkedet karakteriserer selskapet det første kvartalet i år som sterkt i entreprenør-segmentet, hvor driftsinntektene økte fra 342 millioner kroner i fjor til 362 millioner kroner i år.

Samlede inntekter beløp seg til 378 millioner kroner (342), hvor eiendomsutvikling bidro med 15 millioner kroner (0,3).

Resultatet før skatt ble 10 millioner kroner, opp fra 6 millioner kroner året før, mens EBITDA falt fra 16 til 15 millioner kroner.

Økt salg

Frigaard økte salget av boliger fra to i første kvartal 2021 til 57 i år. 102 enheter er under bygging. Selskapet er i gang med bygging av andre fase av Tribunen i Moss, mens tredje fase er lansert. Dronningen-prosjektet i Sarpsborg er lansert, med det selskapet mener er god respons. Det ble signert kontrakter på 57 leiligheter i de to prosjektene i første kvartal

Byggingen av Høglia-prosjektet i Mysen starter i disse dager. I april sikret Frigaard seg et utviklingsområde på 10.000 kvadratmeter sentralt i Ski.

Selskapet har iverksatt ulike tiltak for å håndtere den noe utfordrende situasjonen knyttet til leveranser som følge av Ukraina-situasjonen. Til tross for usikkerheten er nye kontrakter signert, mens «pipeline» karakteriseres som sunn.

Ordrebok på 1,6 milliarder

Ordreboken beløper seg nå til 1629 millioner kroner, mot 950 millioner kroner på samme tid i fjor. Av dette er 405 millioner relatert til egne utviklingsprosjekter i Frigaard Bolig, opp fra 51 millioner kroner for ett år siden.

I løpet av første kvartal var ordreinngangen på 489 millioner kroner, hvorav 221 millioner kroner var i Frigaard Bolig.

Her finner du hele rapporten og presentasjonen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også