EiendomsWatch

SSB: Så mye dyrere har det blitt å bygge boliger

Byggekostnads-indeksen for boliger stiger fortsatt kraftig, viser tall fra Statistisk sentralbyrå, men forskjellen mellom boligtyper er stor.

DYRERE Å BYGGE: Relativt sett har byggekostnadene for boligblokker økt mindre enn for eneboliger. | Foto: Øystein Byberg

Byggekostnadsindeksen for boliger steg med 11,2 prosent fra april 2021 til april 2022, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Det er fortsatt material-kostnadene som drar opp. Disse har steget med 22,8 prosent det siste året, mens arbeidskraften har blitt 3,4 prosent dyrere.

Byggekostnadene for eneboliger i tre har økt med 13,5 prosent. Her har materialkostnadene steget med 24,9 prosent, mens kostnadene til byggearbeid har økt med 15,3 prosent.

For boligblokker har kostnadsutviklingen vært noe mer moderat, med 7,7 prosent totalt sett og 19,0 prosent for materialer.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch