Kraftig fall i antallet igangsettingstillatelser

Antallet igangsettingstillatelser for boliger var markant ned i april.
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB

Det ble gitt igangsettingstillatelse til 1848 nye boliger i april. Dette viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). Fra starten av året og til og med april var det gitt totalt 9887 nye igangsettingstillatelser. Sammenlignet med april 2021 er dette en nedgang på 38,36 prosent.

Sesongjustert falt antallet nye igangsettingstillatelser for boliger med 36,7 prosent fra mars til april. Den prosentvise endringen i trenden fra mars til april var -0,9.

Ujusterte tall viser et fall på 4,3 prosent fra forrige tolvmånedersperiode.

For boliger ble det gitt tillatelse til et bruksareal på 235.800 kvadratmeter bolig. Hittil i år var det ved utgangen av april gitt tillatelse til et bruksareal på 1.220.900 kvadratmeter bolig. Dette er 39,8 prosent lavere enn i april 2021 og 8,3 prosent under nivået ved samme korsvei i fjor.

For næringsbygg ble det gitt tillatelse til et bruksareal på 260.200 kvadratmeter. Hittil i år var det ved utgangen av april gitt tillatelse til et bruksareal på 1.275.100 kvadratmeter. Dette er 28 prosent lavere enn i april 2021 og endringen hittil i pr er -2,4 prosent, sammenlignet med status ved samme korsvei i fjor.



Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo