EiendomsWatch

Naboer jubler etter at Bane Nor Eiendom trakk seg fra utbygging

Beboerne på Slependen i Bærum har ikke lyst på blokker med åtte etasjer i nabolaget. – Ingen er lei seg for at det kanskje ikke blir bygd så høye blokker, sier en av naboene.

KNUTEPUNKT: Bane Nor Eiendom eier pendleparkeringen (øverst på bildet) ved Slependen stasjon. I flere år har Bane Nor forhandlet med eieren av næringseiendommen ved siden av parkeringsplassen. Målet for begge har vært å igangsette et boligprosjekt, men nå er forhandlingene avsluttet fra Bane Nors side. | Foto: Norkart

Forrige uke ble det kjent at Bane Nor Eiendom trekker seg fra et prosjekt like ved Slependen stasjon i Bærum kommune.

I flere år har Bane Nor Eiendom forhandlet med selskapet Naturbetong, som eier en annen tomt like ved stasjonen. Men disse forhandlingen er nå avsluttet og Bane Nor Eiendom trekker seg fra prosjektet.

Det får naboer i området til å juble, skriver Budstikka.

– Ingen er lei seg for at det kanskje ikke blir bygd så høye blokker ved Malerstua. Personlig synes jeg det er helt topp hvis det droppes, sier Julie Mathisen til lokalavisen.

Hun sitter i styret til Nedre Slependen Vel.

– Det er særlig høyden folk reagerer på. Ingen vil ha blokker på åtte etasjer rett ved der de bor. Vi trenger ikke enda en blokkgetto nær Sandvika, sier Mathisen.

Det gjenstår likevel å se om naboene på Slependen slipper å få høyere bebyggelse i nabolaget. Det aktuelle området er i kommuneplanen avsatt til boligområde med høy tetthet.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch