Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.
GRØNT LYS: Utviklingssjef i Bonava, Jørgen Madsen, foran eiendommen som skal bli til Bergensmeieriet. Planarbeidet har tatt seks år. | Foto: Bonava
GRØNT LYS: Utviklingssjef i Bonava, Jørgen Madsen, foran eiendommen som skal bli til Bergensmeieriet. Planarbeidet har tatt seks år. | Foto: Bonava

Tirsdag kveld ble reguleringsplanen med cirka 600 boliger vedtatt av Bergen bystyre. Det skjedde etter en enstemmig positiv innstilling fra kommunens utvalg for miljø og byutvikling.

– Vi er veldig tilfredse og lettet med endelig å stå med ferdig reguleringsplan i hånden. Det har vært en veldig kompleks reguleringsprosess med mange offentlig aktører involvert. Samtidig har det vært en god og grundig prosess, sier utviklingssjef hos Bonava, Jørgen Madsen i en pressemelding.

– Men det har tatt nærmere seks lange år fra tomtekjøp til godkjent reguleringsplan, legger han til.

I 2017 kjøpte Bonava Bergensmeieriet på Minde av Tine. Året etter kjøpte de nabotomten på 13 mål av FAV Gruppen. Bergensmeieriets reguleringsplan omfatter nesten like mange boliger som ble godkjent av bystyret i Bergen i 2020 og 2021 til sammen.

– Dette er noe av det største som har skjedd innen bolig i Bergen på lang tid med hensyn til volum, og det blir nok også lenge til det blir vedtatt et annet prosjekt med like mange boliger. I 2020 og 2021 til sammen ble det regulert cirka 700 nye boliger i Bergen. Det illustrerer omfanget av prosjektet, og forteller samtidig at dette blir et viktig tilskudd til byen, sier Madsen.

Bonava er allerede godt i gang med uttegningen av de første byggetrinnene, og målet er salgsstart rundt nyttår.

– Vi mottar ukentlig forespørsler om når vi skal i salg. Vår salgsavdeling gleder seg til å komme gang med å selge et nytt nabolag. Interessen er stor, sier utviklingssjefen.

Tidligst byggestart blir i løpet av våren/sommeren 2023.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også