Oslo Ap vil droppe Fornebubanen med mindre en rekke krav innfris

Arbeiderpartiet i Oslo vil stanse byggingen av Fornebubanen med mindre en rekke krav innfris, blant annet at utbyggere må bidra mer. Etter planen skulle banen stå ferdig i 2029.
VIL HA SPLEISELAG: Byrådsleder Raymond Johansen mener Oslo tar for stor del av regningen for Fornebubanen. | Foto: Terje Pedersen, NTB
VIL HA SPLEISELAG: Byrådsleder Raymond Johansen mener Oslo tar for stor del av regningen for Fornebubanen. | Foto: Terje Pedersen, NTB
NTB

– Problemet med situasjonen vi befinner oss i, handler om at vi blir bedt om å bruke svært mye av fellesskapets penger på kun ett prosjekt. Det er krevende for Arbeiderpartiet i Oslo, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) under et pressemøte i Oslo rådhus mandag kveld.

– Derfor kan vi ikke støtte byggingen av Fornebubanen uten at en rekke krav innfris, understrekte Johansen.

Flere steder i og rundt Oslo pågår byggingen av tunneler og graving av svære groper som skal huse den nye T-banen mellom Majorstuen og Fornebu.

Men store kostnadsoverskridelser har gitt politikerne i Oslo kalde føtter. Høyre, Venstre, KrF og MDG i Oslo ville fortsette å bygge banen. Sp har gått inn for å skrote prosjektet. Mandag ble det klart at også Rødt sier nei til banen.

Dermed er Ap og SV tungen på vektskålen for å avgjøre Fornebubanens fremtid.

– Vi står oppi en svært krevende sak som har store konsekvenser for byens framtid og framtiden til regionen vår, sa Johansen, som understrekte at byrådet ønsker at Fornebubanen skal bygges, og at det er et godt prosjekt.

Stiller seks krav

Dette er de seks kravene Oslo Ap stiller:

* I dag står Oslo for 53 prosent av kostnadene. Det mener Arbeiderpartiet må reduseres, og at en mindre andel av bompengene fra Oslo brukes på dette prosjektet.

* Utbyggere må bidra mer. Det er store grunneiere og utbyggere som tjener mye, og kan bidra med mer, mener Ap.

* Fordelingen av utbyggerinntektene må komme både Oslo og Viken til gode.

* Viken må ta et klart større ansvar for fremtidige kostnadsøkninger, utover den prisen som nå er kjent. Risikoen for prisøkninger kan ikke legges på Oslo øst og sør.

* Oslo og Bærum må organisere byutviklingen på en måte som sørger for at grunneierbidrag kommer inn og passasjergrunnlaget blir tilstrekkelig.

* Økt kapasitet på Grorudbanen, gjennom ombyggingen av Majorstua-stasjon, må realiseres innenfor Oslopakke 3-budsjettet.

Les også:

Direktøren for Fornebubanen: – Vi følger spent med i avisene fra time til time

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også