EiendomsWatch

Oslo kommune tapte enda et Boligbygg-søksmål

Oslo kommune betalte overpris for bygård, noe som innebar ulovlig offentlig støtte, men kommunen får ikke tilbakebetalt noe, konkluderer Borgarting lagmannsrett.

TAPTE I LAGMANNSRETTEN: Oslo kommune har gått på nytt nederlag. | Foto: Thomas Brun / NTB

Borgarting lagmannsrett har torsdag avsagt dom i en sak som gjaldt tilbakebetaling av ulovlig offentlig støtte, skriver Aftenposten.

I 2012 kjøpte Oslo kommune en bygård av private investorer for 75 millioner kroner. Senere kom kommunen frem til at kjøpet innebar ulovlig offentlig støtte med 13 millioner kroner, da verdien på bygningene i realiteten var lavere enn kjøpesummen.

Lagmannsretten har fastslått at markedsverdien var på 60–67 millioner kroner, noe som innebar en ulovlig støtte på åtte millioner kroner.

Kommunen fikk ikke medhold i kravet om at støtten skulle tilbakebetales.

Ifølge DN er det eiendomsinvestor Remi André Lund som står bak eiendomsselskapet som gikk seirende ut av saken. Søksmålet gjelder salget av en bygård i Grønnegata på Bislett i Oslo.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch