Utbygger kan «miste» 200 boliger: – Jeg skjønner at de opplever at dialogen med kommunen ikke har vært helt optimal, sier byråd

JM Norge og Miliarium Bolig vil bygge 550 boliger på tomt på Oslo vest, men kommunen har uten å involvere grunneier planlagt skole på deler av tomten, slik at 200 boliger forsvinner. – Ganske uhørt, sier Tom Bratlie, administrerende direktør i Husebyplatået.
REAGERER PÅ HEMMELIGHOLD; Tom Bratlie, som leder Husebyplatået, er oppgitt kommunen i forbindelse med prosjekt på Montebello. Hanna Marcussen (MDG), byråd for byutvikling, mener det er en krevende sak. | Foto: Høyre og Oslo kommune. Collage: EiendomsWatch
REAGERER PÅ HEMMELIGHOLD; Tom Bratlie, som leder Husebyplatået, er oppgitt kommunen i forbindelse med prosjekt på Montebello. Hanna Marcussen (MDG), byråd for byutvikling, mener det er en krevende sak. | Foto: Høyre og Oslo kommune. Collage: EiendomsWatch

JM Norge og Miliarium Bolig har gjennom selskapet Husebyplatået planer om å bygge 550 boliger på tomten til Statnetts gamle hovedkontor på Montebello på Oslos vestkant. Men spørsmålet nå er hvor mange boliger som faktisk vil bli bygget. Oslo kommunen ønsker nemlig å bygge skole på den mest attraktive delen av tomten.

Flere etater i kommunen har jobbet med skole-planene i lang tid, uten å si noe til tomteeieren, melder NRK.

– Det at de nå fjerner over 200 boliger, og tar bort 40 prosent av boligene i prosjektet vårt, gjennom et forslag som kommer helt i siste liten, det synes vi faktisk er ganske uhørt. Også fordi vi vet at mange av byens etater har jobbet med dette uten å involvere oss, sier Tom Bratlie, administrerende direktør i Husebyplatået.

Han er oppgitt over det han oppfatter som hemmelighold og manglende vilje til dialog fra kommunens side.

– Det har nå tatt fem år siden reguleringsprosessen startet, og åtte år siden vi begynte å jobbe med prosjektet, sier han.

Hanna Marcussen (MDG), byråd for byutvikling i Oslo kommune, sier at utbyggingen på tomten er krevende og komplisert.

– Jeg skjønner at de opplever at dialogen med kommunen når det gjelder denne skole-tomten ikke har vært helt optimal, og jeg har også hatt et møte med dem. Så er det også et komplisert område fordi det har vært mye naboprotester her, som har gjort saken ekstra krevende, sier Marcussen til NRK.

Les også brevet fra Husebyplatået til Plan- og bygningsetaten, hvor en alternativ plassering av skolen blir foreslått

Her finner du alle saksdokumentene i forbindelse med utbyggingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også