Ny boligsatsing fra Heimstaden i Danmark

Heimstaden går sammen med en dansk utvikler for å bygge en ny bydel ved Århus med opp mot 8000 boliger de kommende årene. Ifølge mannen bak milliardprojektet, Jens Stausholm, har den tunge kapitalpartneren «de samme drømmene for området som oss».
GRØNT: Visjonen med Marienlyst-projektet er ifølge partene bak «å skape en grønn bydel, som vokser i tett samhørighet med naturen, hvor skogområder og naturområder vil inngå som bærende og attraktive elementer i byutviklingen». | Foto: PR-visualisering / Stadt
GRØNT: Visjonen med Marienlyst-projektet er ifølge partene bak «å skape en grønn bydel, som vokser i tett samhørighet med naturen, hvor skogområder og naturområder vil inngå som bærende og attraktive elementer i byutviklingen». | Foto: PR-visualisering / Stadt

Et joint venture mellom eiendomsselskapet Heimstaden og utvikleren Stadt skal i løpet av ti års tid bygge en ny bydel med 15.000 innbyggere i Marienlyst fem kilometer nordvest for det sentrale Århus. Det skriver partene i en pressemelding gjengitt av vår danske søsteravis EjendomsWatch.

Det 1,2 millioner kvadratmeter store naturområdet ligger mellom Skejb og Tilst, og skal over tid legge jord til opp mot 8000 boliger, hvorav Heimstaden og Stadt vil ta seg av omkring halvparten.

Marienlyst-prosjektet, som alt i alt løper opp i cirka 300.000 byggerettsmeter, består av eie-, leie- og andelsboliger såvel som allmenne boliger.

«Heimstadens visjon er å skape tidsriktige boliger med omtanke for både beboere, bomiljøet og de bysamfunn som omgir de enkelte eiendommer. Stadts visjon om å skape meningsfulle fellesskap passer riktig fint inn i vårt verdisett», sier Christian Fladeland, investeringsdirektør hos Heimstaden, i meldingen og fortsetter:

«Med så stort og ambisiøst utviklingsprosjekt, er det viktig for oss å ha en lokal forankret partner, og Stadt er Århus-folk helt inn til benet».

Jens Stausholm, administrerende direktør i Stadt, forteller, at man i Heimstaden har funnet en partner, «som har de samme drømmer for området som oss»..

«Heimstaden brenner ikke bare for å skape bæredyktige og gjennomtenkte boliger; de er også en sterk kapitalpartner, som har stor erfaring med drift av eiendommer. Med Heimstaden som langsiktig partner, kan vi sette ambisjonsnivået enda høyere», lyder det fra den århusianske næringslivsmannen og eiendomsinvestoren.

Det økonomiske omfanget av prosjektet avsløres ikke, men det ble i fjor nevnt et beløp omkring fire milliarder danske kroner.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også