Nykjøpt bygård snappet opp av kommunen

Festningsgata 11 blir likevel ikke overtatt av de private kjøperne som betalte 34,5 millioner kroner for bygården – fordi Trondheim kommune har valgt å bruke forkjøpsretten sin for det som er en leiegård.
SOLGT: Ettersom Festningsgata 11 er en leiegård har kommunen forkjøpsrett ved overdragelse. Dette har et enstemmig formannskap i Trondheim bestemt seg for å benytte seg av på vegne av Studentsamskipnaden i Trondheim. | Foto: Google
SOLGT: Ettersom Festningsgata 11 er en leiegård har kommunen forkjøpsrett ved overdragelse. Dette har et enstemmig formannskap i Trondheim bestemt seg for å benytte seg av på vegne av Studentsamskipnaden i Trondheim. | Foto: Google

Lokalavisen Nidaros omtaler saken om Festingsgata 11, som eieren M A Hansens Glassmagasin solgte alle sine aksjer i til Ramo Holding, Exact Invest og Bakkaunet Eiendom. I etterkant er alle aksjene overdratt til Ramo Holding, men fordi bygården er en leiegård har kommunen forkjøpsrett ved overdragelse – som nå blir brukt.

– Det er sjelden vi griper inn og benytter oss av forkjøpsretten, men jeg syns dette er et bra grep, og gir min støtte til det, sa Erling Moe (V) da saken ble behandlet i formannskapet, og som endte med et enstemmig vedtak, ifølge avisen.

Kommunen bruker forkjøpsretten på vegne av Studentsamskipnaden i Trondheim (Sit). Leiegården i Festningsgata er fra 1903-04, og har fire etasjer og kjeller. Den inneholder 15 boenheter i form av tre leiligheter i hver etasje i 1. til 3. etasje, og seks hybler med felles kjøkken og bad i 4. etasje.

Studentsamskipnaden mener oppkjøpet på deres vegne er bra for det lokale boligmarkedet.

«Det er sjelden det er en såpass storbygård, med en slik attraktiv beliggenhet til salgs. Området har en del utfordringer knyttet til «hyblifisering». Dersom Sit kommer sterkere inn i dette markedet, har vi en mulighet til å dempe de uheldige effektene som «hyblifisering» kan medføre,» heter det i brevet Sit har sendt til kommunen og som Nidaros gjengir.

Vedtaket er ifølge avisen avhengig av at Sit legger frem en gyldig bankgaranti på 38 millioner kroner, som sikkerhet for oppgjør av kjøpesummen og omkostninger.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også