EiendomsWatch

Økte byggekostnader gir rekordutslag i statistikken for boligblokker

Materialkostnadene for boligblokker steg med 19,2 prosent fra mai i fjor til mai i år. Det er det høyeste veksten registrert siden målingene startet for over 43 år siden.

NY REKORD: Prisveksten for materialer til boligblokker nådde ny rekord i mai. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Byggevarekostnadene stiger fortsatt, men prisveksten drives i stadig større grad frem av utviklingen for boligblokker. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Den samlede veksten i byggekostnader fra mai i fjor til mai i år endte på 11,2 prosent. Økningen er på samme nivå som i april.

Statistikken fra SSB viser at byggekostnadene økte med 13,4 prosent for eneboliger og 8,1 prosent for boligblokker.

Går man dypere ned i tallene, ser man at materialkostnadene for eneboliger økte med 24,8 prosent. Det er noe ned fra veksttakten observert i vinter.

Materialkostnaden for boligblokker er på sin side på vei oppover, i hvert fall i statistikken. Materialkostnadene for boligblokker økte med 19,2 prosent fra mai i fjor til mai i år. Det er to prosentpoeng over veksten i aprilmålingen, og også den høyeste veksten som noen gang er registrert i statistikkens historie.

HISTORISKE NIVÅER: Grafen viser den årlige vekttakten for byggekostnadene for eneboliger og boligblokker. | Foto: Data fra Statistisk sentralbyrå
HISTORISKE NIVÅER: Grafen viser den årlige vekttakten for byggekostnadene for eneboliger og boligblokker. | Foto: Data fra Statistisk sentralbyrå

SSBs statistikk for byggekostnader strekker seg tilbake til januar 1979.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch