Eiendomsmegler om stille uker i hyttemarkedet: – Det er så du lurer på «Hva skjer a»

Megler Christopher Lejonberg i Sem & Johnsen sier det har vært nesten bråstopp i hyttemarkedet etter påske.
STILLE I NYHYTTEMARKEDET: Christopher Lejonberg i Sem & Johnsen forteller at kundene har satt seg på gjerdet i markedet for nye hytter. | Foto: Sem & Johnsen
STILLE I NYHYTTEMARKEDET: Christopher Lejonberg i Sem & Johnsen forteller at kundene har satt seg på gjerdet i markedet for nye hytter. | Foto: Sem & Johnsen

– Det har vært fantastiske år for salg av nye hytter. Nå har det vært nesten bråstopp etter påske. Det er så du lurer på: «Hva skjer a», sier eiendomsmegler Christopher Lejonberg til avisen Varden.

Lejonberg har jobbet flere år i Sem & Johnsen og har blant annet jobbet med store hytteprosjekter, blant annet på Gausta i Telemark.

– Jeg har akkurat vært på en eiendomskonferanse, og det er noe av det samme mange opplever som vi nå har merket veldig på Gausta. Salg av nye hytter har stoppet helt opp. De som nå er i markedet, jakter på brukt, sier megleren.

Ifølge Lejonberg er det en rekke årsaker som har fått markedet til å stoppe opp. Han viser til økte materialkostnader, usikkerhet rundt levering på grunn av manglende arbeidskraft, renteoppgang og økte strøm- og matpriser.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også