Boligbyggs kartlegging: 170 av 320 eiendommer har verneverdi

Boligbygg,. Byantikvaren, WSP og Arkitektskap har kartlagt 320 eiendommer i Oslo. Over halvparten vurderes å ha verneverdi.
SAMLET: Byantikvar Janne Wilberg, arkitekt Tom Wassum fra Arkitektskap AS, direktør porteføljeutvikling Mads Valen-Sendstad og administrerende direktør Marit J. Leganger i Boligbygg. | Foto: Boligbygg
SAMLET: Byantikvar Janne Wilberg, arkitekt Tom Wassum fra Arkitektskap AS, direktør porteføljeutvikling Mads Valen-Sendstad og administrerende direktør Marit J. Leganger i Boligbygg. | Foto: Boligbygg

Boligbygg har gjennomført en grundig gjennomgang av hele eiendomsporteføljen, i samarbeid med Byantikvaren i Oslo. Arbeidet har identifisert 170 bygg med verneverdi, fremgår det av en pressemelding fra eiendomsselskapet.

Arbeidet med verneplanen har vært omfattende, og innebærer grundig kartlegging og vurdering av i alt 320 eiendommer, oppført fra tidlig 1800-tall til 2016. I tillegg til medarbeidere i Boligbygg har Byantikvaren bidratt i arbeidet, mens WSP og Arkitektskap har vært konsulenter.

Status for Boligbyggs eiendomsportefølje når det kommer til verneverdi viser at cirka 25 bygninger har formelt vern gjennom plan- og bygningsloven.

Ett bygg er fredet og for ytterligere ett bygg pågår det en fredningsprosess. 100 bygg er listeført på Byantikvarens gule liste, og her vil den nye verneplanen føre til noen endringer, der noen bygg tas ut av listen, mens andre legges til. Totalt viser planen at Boligbygg forvalter 170 bygg som har verneverdi.

– Vi er stolte av at vi tar vare på store kulturhistoriske verdier i Oslo ved å forvalte en rekke flotte bygg fra ulike tidsepoker, sier Boligbyggs administrerende direktør, Marit Jakobsen Leganger.

Hun benyttet også anledningen til å takke Byantikvaren for det gode samarbeidet om planen, og arkitekt Tom Wassum fra Arkitektskap AS som var prosjektleder for det omfattende arbeidet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også