Carucel Eiendom inngår avtale med dansk co-living-aktør

Det danske selskapet LifeX skal sørge for utleie og drift av 600 boenheter i Oslo gjennom en langsiktig operatøravtale med Carucel Eiendom.
SAMARBEID: Boligdirektør i Carucel Eiendom, Pierre Puggard, får med LifeX på laget når han skal leie ut 600 boliger i Oslo. | Foto: Carucel Eiendom
SAMARBEID: Boligdirektør i Carucel Eiendom, Pierre Puggard, får med LifeX på laget når han skal leie ut 600 boliger i Oslo. | Foto: Carucel Eiendom

Allerede i år kan de første leietakerne se frem til innflytting i noen av de 600 boligenhetene som danske LifeX skal drifte og administrere på vegne av Carucel. Gjennom et co-livingkonsept skal LifeX forenkle hverdagen til leietakerne gjennom en rekke attraktive ekstratjenester.

– Det er en økende etterspørsel etter fleksible boformer i Oslo, og med LifeX får vi muligheten til å tilby våre leietakere det unike leiekonseptet co-living for å møte denne etterspørselen. Vi ser tydelig at komfort og trygghet er faktorer som blir etterspurt av leietakere i økende grad. LifeXs serviceinnstilling, egenutviklede digitale plattform og unike tilnærming til kollektive løsninger, var avgjørende for valget av samarbeidspartner, sier Pierre Puggard, boligdirektør i Carucel Eiendom.

LifeX vil blant annet sørge for alt det praktiske med innflytting. Når leietakerne ankommer vil leilighetene være ferdig møblerte med nordisk design. Rengjøring og tjenester som internett og forsikring er inkludert i prisen. I tillegg åpner boligkonseptet opp muligheten for å bo i et moderne bofelleskap, noe som er særlig verdifullt for dem som flytter til Oslo for å jobbe. Slik får nyinnflyttede muligheten til å henge med naboene sine etter en travel arbeidshverdag og raskt bygge nettverk.

Det er denne nye tilgangen til co-living-konseptet og moderne bokollektiv som er årsaken til Carucel inngikk en langsiktig samarbeidsavtale med LifeX. Det danske selskapet ble etablert i 2017 og betjener mer enn 3500 leietakere over hele Europa. Selskapet har operatøravtaler på plass for mer enn 3000 boliger i eksempelvis London, Paris, Berlin og København.

LifeXs plattform gjør hverdagen enklere for utleiere ved å la dem inngå avtaler med nye leietakere digitalt. Her kan brukerne dele ut digitale nøkler, utstede faktura, opprette og besvare henvendelser og sende og gjennomgå leiekontrakter.

– Vi opplever at våre forretningspartnere velger oss fordi vi skaper merverdi for både utleiere og leietakere gjennom vårt nyskapende boligkonsept. Mange trekker særlig fram vår underliggende digitale plattform. Her gir vi utleierne et digitalt verktøy som forenkler hverdagen deres i stor grad. Gjennom intuitive, nettbaserte dashboard får de dyp innsikt i eiendommens nøkkeltall. Dette gir betydelige utslag på bunnlinjen og forbedrer utleiers verdikjede, sier Ritu Jain, medgründer av LifeX.

LifeX er i medvind etter flere nyetablerte partnerskap. Det danske selskapet forventer en årlig omsetning på omtrent 80 millioner danske kroner i 2022 – med sterk forventet vekst i årene som kommer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død