Eiendomsinvestor Tord Kolstad flyttet til Sveits - nå kan du både kjøpe og leie villaen hans i Bodø sentrum

Tidligere i år varslet milliardær og eiendomsinvestor Tord Kolstad at han flytter til Sveits, som så mange andre. Siden den gang har hans 350 kvadratmeter store villa vært til salgs i Bodø. Nå forsøker han å leie den ut.
VILLA: Eiendomsinvestoren Tord Kolstad har lenge forsøkt å selge sin romslige villa i Bodø sentrum. Nå ligger den til utleie istedet. | Foto: Espen Bless Stenberg
VILLA: Eiendomsinvestoren Tord Kolstad har lenge forsøkt å selge sin romslige villa i Bodø sentrum. Nå ligger den til utleie istedet. | Foto: Espen Bless Stenberg

Tord Kolstad er et kjent navn i investorverdenen. Han slo seg opp som eiendomsinvestor i ung alder, og måtte spe på inntekten med å kjøre drosje. Etter hvert har han blitt en av Nord-Norges mektige milliardærer, og råder over 230.000 kvadratmeter med eiendom i hele landet.

Holdingselskapet T. Kolstad Eiendom har eierinteresser i en hel rekke andre bedrifter innen eiendom, bankdrift, oppdrettsnæring, og turistnæring, for å nevne noen.

Kolstad tjente titalls millioner på uventet flipp

Doblet verdiene

I høst flyttet Tord Kolstad og deler av hans familie til Luzern i Sveits, som så mange andre milliardærer. Den gang uttalte han til Avisa Nordland at formueskatten i Norge ikke ga han noe annet valg enn å flytte.

– Det er ikke tvil om at den norske formuesskatten, og særlig den økningen det har vært på arbeidende kapital spiller inn. Hele min formue er jo i praksis eierskapet i mitt firma. Verdiene jeg har utenom eierskapet i firmaet er relativt små. Jeg opplever at beskatningen på min hånd i praksis er doblet det siste året, sa han til AN.

Umiddelbar salgsboost etter konsept-justeringer

Ikke solgt

På spørsmål om han hadde betenkeligheter med å flytte fra hjembyen Bodø, svarte han avisen at samfunnet blir den store taperen av Norges beskatningssystem.

– Jeg synes det er veldig dumt at vi har et beskatningssystem i Norge som gjør at de som investerer all sin kapital i næringsutvikling, blir så hardt beskattet at de må flytte ut. Vi velger å gi denne skatten til norske eiere, men ikke til utenlandske eiere. Den store taperen blir det norske samfunnet. Jeg er veldig glad i Bodø og jeg synes det er kjempedumt vi har et slikt beskatningssystem.

I etterkant av utflyttingen har han forsøkt å selge sin 350 kvadratmeter store villa i Bodø sentrum. Prislappen er 20 millioner kroner. Villaen ble bygget i 1923, har fem bad, fem soverom, og tre stuer.

Et salg har dog latt vente på seg, og derfor har investoren lagt huset ut på leiemarkedet i stedet, og tilbyr et fullt møblert hus med blant annet treningsrom og vinterhage.

Villaen ligger bare noen minutters gange fra Bodø sentrum.

EiendomsWatch kontaktet Kolstad angående salg og utleie av hans privatbolig, men han takket høflig nei til å kommentere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også