Selvaag Bolig kjøper Equinors gamle base i Bergen av DNB Scandinavian Property Fund

DNB Scandinavian Property Fund selger Sandslihaugen 30 i Bergen. Selvaag Bolig starter nå prosessen med omregulering til boligformål.
STORHANDLER I BERGEN: Selvaag Bolig og Sverre Molvik vil utvikle den gamle Ezuinor-eiendommen i Bergen til boliger. | Foto: Selvaag Bolig
STORHANDLER I BERGEN: Selvaag Bolig og Sverre Molvik vil utvikle den gamle Ezuinor-eiendommen i Bergen til boliger. | Foto: Selvaag Bolig

Selvaag Bolig skal utvikle et nytt bolig- og byområde Sandslihaugen 30 i Bergen. Den 46,5 mål store eiendommen skal omreguleres til boligformål.

Administrerende direktør Sverre Molvik sier tomten passer godt for Selvaag Bolig.

– Vi har sterk tro på Bergen fremover. Det er et stort behov for nye boliger, byen vokser og dette er en eiendom som passer godt inn i vår portefølje. Tomten ligger høyt og luftig til med 360 graders utsikt 300 meter fra Sandsli stasjon på den nye bybanen, sier Molvik i en pressemelding.

Ex-Equinor

Eiendommen er i dag bebygget med 26.000 kvadratmeter næringsarealer og var tidligere Equinor sitt hovedkontor i en årrekke inntil de flyttet ut i 2016. De siste årene har eiendommen vært utleid til Vestland Fylkeskommune som flytter ut i mars 2023. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOLGT: Sandslihaugen 30 i Bergen | Foto: Selvaag Bolig
SOLGT: Sandslihaugen 30 i Bergen | Foto: Selvaag Bolig

– Målet er å skape et attraktivt bolig- og byområde med høy bærekrafts profil og boliger i alle prisklasser. Prosjektet skal blant annet inneholde Selvaag Pluss som er livsstilsboliger med bemannet resepsjon, fellesarealer og tjenester, sier Molvik.

DNB: – Eiendommen er godt egnet til boligkonvertering

DNB Næringseiendom har forvaltet eiendommen, og selger er DNB Scandinavian Property Fund.

– Kontormarkedet på Sandsli har over lang tid vært preget av fraflytting i etterkant av oljekrisen og tilførsel av nye arealer i andre kontorområder. Sandsli har de siste årene gjennomgått en transformasjon og en betydelig andel kontorarealer er transformert til bolig. Sandslihaugen 30 har en svært god beliggenhet på et høydedrag i nærhet til bybanen. Eiendommen er godt egnet til boligkonvertering og vi mener at Selvaag er godt rustet til å sørge for en videre god utvikling av eiendommen, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

WPS Næringsmegling og Hadrian Eiendom har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Selgers juridiske rådgiver har vært Simonsen Vogt Wiig.

Salg fra 2026?

Dersom reguleringsprosessen går som planlagt vil det være mulig å starte salget av de første boligene i løpet av 2026. Frem til byggestart vil tomten eies av Selvaag Boligs samarbeidsselskap Urban Property. Selvaag Bolig har nå en tomtebank som kan gi om lag 11 500 boliger i og rundt Stor-Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Stockholm.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

STARTET SOM EIENDOMSMEGLER: Administrerende direktør i Veslefikk, Tom Andre Svenning-Gultvedt, er utdannet eiendomsmegler og jobbet for blant annet Solon Eiendom i 12 år. | Foto: Veslefrikk

Veslefrikk om suksessfaktorene i et tøft marked: – Ikke begynne å kjipe ned på noe etter du har solgt

Administrerende direktør Tom Andre Svenning-Gultvedt deler åpent om stort og smått i fersk podcast. Han mener kvalitet og tomtevalg er to nøkkelfaktorer for å selge godt i et tungt eiendomsmarked. 

For abonnenter

Les også