Trym fornøyd med første kvartal, markedsforholdene tatt i betraktning

Eiendomssegmentet leverte gode resultater, og salget av nye leiligheter har vært tilfredsstillende ut fra de rådende forhold, rapporterer selskapet Trym i Trondheim. 
FORNØYD TROSS ALT: Konsernsjef Trond Tuvstein I Trym. | Foto: Trym
FORNØYD TROSS ALT: Konsernsjef Trond Tuvstein I Trym. | Foto: Trym

«Første kvartal 2023 ble et relativt godt kvartal for Trym, markedsforholdene tatt i betraktning», skriver det integrerte eiendoms- og entreprenørkonsernet i en børsmelding i forbindelse med kvartalsrapporteringen.

Eiendomsvirksomheten bestående av bolig- og næringseiendom er fundamentet for Tryms klare bygge-for-salg-strategi, hvor entreprenørselskapene Trym Bygg og Næringsbygg er betydelige bidragsytere til verdiskapingen.

«Eiendomssegmentet leverte gode resultater, og salget av nye leiligheter har vært tilfredsstillende ut fra de rådende forhold. Entreprenørsegmentet oppnådde imidlertid svake resultater, hvor nedskrivningen av to pågående prosjekter bidro negativt», heter det i meldingen fra selskapet med Trondheim som hjemmemarked. 

Økte inntektene

Totale inntekter i første kvartal 2023 utgjorde 336 millioner kroner, mot 301 millioner kroner i 2022, som tilsvarer en vekst på 12 prosent. Av dette kom 85 millioner kroner fra eiendomsvirksomheten, mot 86 millioner kroner året før.

EBITDA endte på 17 millioner millioner kroner i første kvartal, sammenlignet med 29 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. Her bidro eiendomsbiten med 28 millioner kroner, opp fra 26 millioner kroner i første kvartal 2022.

Resultatet før skatt fra virksomheten som helhet ble 11 millioner kroner, mot 21 millioner kroner året før.

«Sterk finansiell stilling»

Tryms finansielle stilling er ifølge meldingen sterk. Ved utgangen av første kvartal kan selskapet rapportere om en verdijustert egenkapitalandel på 59 prosent. Konsernets netto rentebærende gjeld eksklusive byggelån er på 102 millioner kroner, mens kontantbeholdning er på 110 millioner kroner.

Trym har totalt fem boligprosjekter til salgs i markedet, og alle er under bygging. Samtidig er det ifølge selskapet positiv utvikling i eiendomsporteføljen, og flere nye prosjekter nærmer seg lansering i markedet. 

Langsiktig plan ligger fast

Konsernsjef Trond Tuvstein stadfester at Tryms langsiktige plan for strategisk vekst ligger fast, selv om konsernet for tiden erfarer mer utfordrende rammevilkår.

– Jeg ser positivt på fremtidsutsiktene til Trym, og med utgangspunkt i vår sterke finansielle stilling er vi godt posisjonert for å gripe spennende forretningsmuligheter som melder seg i kjølvannet av de krevende markedsforholdene, sier konsernsjefen.

Her finner du hele rapporten

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også