Fra full stopp til bånn gass i nyboligmarkedet i Oslo

Etter flere år med lav aktivitet i nyboligmarkedet, tok det av med 173 solgte enheter i Oslo i februar, viser tall fra Hawii Analyse. Det er spesielt ett prosjekt som drar opp tallene.
ANALYSERER NYBOLIGMARKEDET: Hawii Analyse-sjef Ravn Wiik Steinsvåg | Foto: Hawii Analyse
ANALYSERER NYBOLIGMARKEDET: Hawii Analyse-sjef Ravn Wiik Steinsvåg | Foto: Hawii Analyse

Tall fra Hawii Analyser viser at det var 183 salgsstarter innen nybolig i Oslo i februar, foran Stavanger med 148 og Trondheim med 95. Salget var desidert størst i hovedstaden, med 173 enheter, foran Stavanger og Trondheim med 81 hver. 

«Det er solgt desidert flest enheter i Oslo i februar, fra dvale i nesten to år til full gass nå i slutten av februar. Det er et fåtall nye prosjekter med salgsstart i slutten av måneden som trekker særlig opp, som Vollebekk Stasjon. Nesten alt av salg har vært i nordlige byområder», skriver analyseselskapet i en melding. 

– Aktiviteten i sentrum og øst som bruker å være utbyggingsmotorer er fortsatt lav. Det har videre vært en høy andel investorsalg i februar. Og utviklingen er litt lik som i høst - de få salgsstartene som er har gjennomgående rask salgstakt – som Mariakvartalet i Bjørvika i høst. Men nå i februar selger også prosjekter med beliggenhet langt utenfor sentrum meget godt, som Vollebekk Stasjon, sier Hawii Analyse-sjef Ravn Wiik Steinsvåg i en kommentar.

ER POPULÆRT: Vollebekk stasjon ble lagt ut for salg mot slutten av februar. 81 av 117 enheter er solgt. | Foto: Fredensborg Bolig
ER POPULÆRT: Vollebekk stasjon ble lagt ut for salg mot slutten av februar. 81 av 117 enheter er solgt. | Foto: Fredensborg Bolig
Trondheim er der salgsvolumet har vært høyest siste år – inkludert en del høyere enn hovedstaden. 

Tar man med Sandnes er Stavangerregionen der det er solgt klart nest flest enheter i februar. I Bergen er det også en positiv trend med rundt en dobling av omsetning fra januar og en del høyere enn snittet i fjor, men nivået er fortsatt lavt sett opp mot de andre storbyene

Smått er godt

Det selges flest små enheter i Oslo, Trondheim og Stavanger. Dette er som trenden over tid i Oslo og Trondheim. 

I Stavanger er det et trendskifte mot over tid med flest solgte små enheter nå mot flest treroms over tid. Bergen er unntaket også på hva som er solgt hittil i år med flest solgte treroms.

Ser god trend

– Vi venter fortsatt god trend i Oslo utover i første halvår, men med store månedlige svingninger utfra hvilke prosjekter som kommer når. Det samme gjelder randsonene og Stavanger-regionen. Trondheim vil holde seg godt som over tid. Det vil også bli en fortsatt bedring i Bergen utover i første halvår, men mest fra starten av andre halvår, sier Wiik Steinsvåg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også