Solon og Obos kjøper «indrefilet» i Trondheim

«Der satt den i nettet for Solon og Obos i Trondheim!», rapporterer selskapene etter å ha kjøpt Autronica-tomta på Ladesletta av Selvaag og Relog.
SAMARBEIDER: Tonje Borthen og Trine Aagaard fra Solon, sammen med Stian Nergård og Arve Heggem fra Obos, ser frem til å komme i gang med samarbeidsprosjektet på Lade i Trondheim. | Foto: Solon
SAMARBEIDER: Tonje Borthen og Trine Aagaard fra Solon, sammen med Stian Nergård og Arve Heggem fra Obos, ser frem til å komme i gang med samarbeidsprosjektet på Lade i Trondheim. | Foto: Solon

Solon og Obos har ifølge en melding gått i partnerskap og sikret seg store deler av Autronica-tomta, beliggende i det selskapene karakteriserer som «selve indrefileten på Ladesletta», like ved Devlebukta og Korsvika.

Selvaag og Relog er selgere av tomten. 

Obos har lang erfaring med å bygge boliger i denne delen av Trondheim. De overleverer siste byggetrinn i Ladebyhagen neste år, og er også godt i gang med prosjektet Leangenbukta sammen med Koteng Jenssen. 

– Tomten passer perfekt

Prosjektdirektør i Obos Nye Hjem, Arve Heggem, fremhever at mange gjerne vil bo på Lade, da området tilbyr det beste av hva Trondheim kan by på innenfor korte avstander.

– Denne tomten passer perfekt for å vise hvordan Solon og Obos jobber med nabolags- og boligutvikling. Begge er svært fornøyde med å ha sikret seg denne tomten fra Selvaag og Relog. Dette vil gjøre oss i stand til å markere oss sombetydelige utviklere i Trondheimsmarkedet i lang tid fremover. Deres suksess medplusskonseptet, som vil være hjertet i nabolaget, gjorde det til et enkelt valg å gåvidere med dette prosjektet på Ladesletta, sier Heggem.

Eiendommen er i reguleringsprosess og rommer anslagsvis 340 boliger i en kombinasjon av rekkehus og leiligheter. 

Selvaag Bolig-sjefen: – En strategisk avgjørelse

Sverre Molvik, administrerende direktør i Selvaag Bolig, forklarer at salget er en strategisk avgjørelse.

Molvik forklarer at de ønsker å investere mer i sine kjernemarkeder med nye satsningsområder og har derfor besluttet å ikke gjennomføre de 340 resterende boligene i prosjektet på Ringve i Trondheim som de eier sammen med Relog. 

De skal fortsatt gjennomføre de øvrige delene av prosjektet, legger han til. Han uttrykker også tilfredshet med å ha kommet til enighet med Solon og Obos, som de er sikre på vil ivareta den videre utviklingen av prosjektet på en utmerket måte.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også