KMC Properties landet storavtale med slakteri

Eiendomsselskapet KMC Properties har landet en intensjonsavtale for byggingen av et slakteri til 620 millioner kroner.
Foto: KMC Properties
Foto: KMC Properties

Det melder selskapet i en børsmelding mandag morgen. Motpart i avtalen er Slakteriet Holding, et av Norges største slakteselskaper innen oppdrett med store anlegg i Florø og Brekke.

– Denne avtalen gir oss ytterligere diversifisering av kundeporteføljen vår innen sjømatsektoren, og innlemmer et nytt, moderne anlegg med langsiktig leieavtale mot en solid motpart i vår eiendomsportefølje, sier Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties i meldingen.

Forventet byggestart er i 2022. KMC Properties vil ha ansvar for byggingen, og planlagt ferdigstillelse er i 2023/2024.

– Vi er svært fornøyde med å inngå denne avtalen med et veletablert selskap som Slakteriet, som blant annet er kjent for sin kvalitet ved slakting av laks, sier Malvik.

Yield mellom 6,75 og 7,1 prosent

Byggekostnaden på anlegget er anslått til om lag 620 millioner kroner, og dette skal ifølge børsmeldingen gi en yield på investeringen på mellom 6,75 og 7,1 prosent.

Partene er i intensjonsavtalen enige om en trippel-net «bare-house» leiekontrakt, med en leieperiode på 20 år og påfølgende opsjon på 10 års forlengelse.

Leietageren, Slakteriet Holding, hadde i fjor 191 millioner kroner i inntekter og 34 millioner kroner i netto driftsresultatet (EBITDA). Slaktevolumet til selskapet skal ha økt med 28 prosent de siste fem årene.

Ifølge meldingen skal det nye slakteriet bygges i industriklyngen Fjord Base i Florø. Bygget skal fylles opp med et «topp moderne slakteri, med robotteknologi og automasjonsløsninger». Slakteriet vil investere om lag 390 millioner kroner i maskiner og utstyr til anlegget.

– Vi ser frem til å samarbeide med KMC Properties ASA om oppføring av vårt nye anlegg. Det nye anlegget gjør at Slakteriet kan øke slaktekapasiteten med opptil 250 prosent, øke konkurranseevnen gjennom sterkt reduserte driftskostnader per enhet og samtidig muliggjøre en betydelig miljøforbedring i form av redusert energiforbruk, utslipp og smitterisiko, sier administrerende direktør Kristin Bergstøl Hansen i Slakteriet i samme børsmelding.

Oppkjøpet vil bli finansiert gjennom en kombinasjon av banklån og egenkapital. Endelig vedtak om gjennomføring av prosjektet forventes etter forprosjektet er avsluttet ultimo 2021.

Fjerde prosjekt siste år

Dette er det fjerde utviklingsprosjektet KMC Properties har annonsert det siste året, hvorav de to siste er med nye leietakere. KMC Properties portefølje består i dag av over 40 eiendommer, hovedsakelig i Norden, som utgjør omlag 340.000 kvm totalt.

KMC Properties kjenner godt til oppdrettsbransjen fra før, selskapets nest største aksjonær er Gustav Magnar Witzøe gjennom Kverva Industrier. Kverva eier i dag drøye 32 prosent av aksjene i selskapet. Største aksjonær er Ebe Eiendom med en eierandel på litt over 41 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også