EiendomsWatch

Stavanger kommune og Coop vil bygge blokk

Planene om et kombinert forretnings-, treningssenter og kontorbygg ved DNB Arena i Stavanger møter motbør fra fylkeskommunen.

FORSLAG TIL NYBYGG: Coop- og Stavanger Utvikling-prosjektet på Tjensvoll kan bli seende slik ut. | Foto: Eder Biesel Arkitekter AS

Coop Norge Eiendom AS og Stavanger Utvikling, som er eid av Stavanger kommune, har planer om å bygge kontorer, treningssenter og butikk på en tomt ved DNB Arena og Clarion Hotel Energy på Tjensvoll i Stavanger.

Planene skal behandles av utvalg for by- og samfunnsutvikling torsdag. Ifølge Rogalands Avis ber administrasjonen i kommunen politikerne legge saken ut på høring. Den mener byggehøyden bør reduseres.

Rogaland fylkeskommune ber om konkrete analyser av kundegrunnlag og tilgjengelighet i forbindelse med etablering av en ny dagligvarebutikk. Detaljplanleggingen bør avvente gjennomgang av handelstematikken i neste kommuneplan, mener fylkeskommunen. Statsforvalteren støtter dette.

– Tomten har i seg selv en stor verdi og et stort potensial, og som kan gi en positiv tilvekst til og styrking av både DNB Arena, hotellet, idrettshallene og andre aktiviteter i Forum-området, sier daglig leder Hans Kjetil Aas i Stavanger Utvikling.

På avisens spørsmål om det er fornuftig at kommunen selv skal være pådriver når det gjelder å bygge kontorer, nå som det er et enormt overskudd av tomme kontorlokaler i dette distriktet, svarer Aas:

– Kontorlokalene er tenkt knyttet til andre funksjoner i bygget.

Aas opplyser at det ikke er avgjort om Stavanger Utvikling ønsker å selge seg ut etter reguleringsprosessen eller om det kommunale selskapet blir med som deleier av bygningen.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch