Stavanger kommune og Coop vil bygge blokk

Planene om et kombinert forretnings-, treningssenter og kontorbygg ved DNB Arena i Stavanger møter motbør fra fylkeskommunen.
FORSLAG TIL NYBYGG: Coop- og Stavanger Utvikling-prosjektet på Tjensvoll kan bli seende slik ut. | Foto: Eder Biesel Arkitekter AS
FORSLAG TIL NYBYGG: Coop- og Stavanger Utvikling-prosjektet på Tjensvoll kan bli seende slik ut. | Foto: Eder Biesel Arkitekter AS

Coop Norge Eiendom AS og Stavanger Utvikling, som er eid av Stavanger kommune, har planer om å bygge kontorer, treningssenter og butikk på en tomt ved DNB Arena og Clarion Hotel Energy på Tjensvoll i Stavanger.

Planene skal behandles av utvalg for by- og samfunnsutvikling torsdag. Ifølge Rogalands Avis ber administrasjonen i kommunen politikerne legge saken ut på høring. Den mener byggehøyden bør reduseres.

Rogaland fylkeskommune ber om konkrete analyser av kundegrunnlag og tilgjengelighet i forbindelse med etablering av en ny dagligvarebutikk. Detaljplanleggingen bør avvente gjennomgang av handelstematikken i neste kommuneplan, mener fylkeskommunen. Statsforvalteren støtter dette.

– Tomten har i seg selv en stor verdi og et stort potensial, og som kan gi en positiv tilvekst til og styrking av både DNB Arena, hotellet, idrettshallene og andre aktiviteter i Forum-området, sier daglig leder Hans Kjetil Aas i Stavanger Utvikling.

På avisens spørsmål om det er fornuftig at kommunen selv skal være pådriver når det gjelder å bygge kontorer, nå som det er et enormt overskudd av tomme kontorlokaler i dette distriktet, svarer Aas:

– Kontorlokalene er tenkt knyttet til andre funksjoner i bygget.

Aas opplyser at det ikke er avgjort om Stavanger Utvikling ønsker å selge seg ut etter reguleringsprosessen eller om det kommunale selskapet blir med som deleier av bygningen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også