Europris mot 300 (leide) lokasjoner

Med nærmere 300 lokasjoner er Europris en av landets største leietakere innen handel. Ekspansjonen fortsetter for fullt.
STOLT TOPPSJEF: Europris-sjef Espen Eldal er opprømt over åpningen av en ny butikk i Stavanger-regionen, 29 år etter åpningen i Støperigaten i oljehovedstaden. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STOLT TOPPSJEF: Europris-sjef Espen Eldal er opprømt over åpningen av en ny butikk i Stavanger-regionen, 29 år etter åpningen i Støperigaten i oljehovedstaden. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Lavpriskjeden Europris åpnet nylig sin butikk nummer 269 i Norge. Det skjedde på Jåttå i Stavanger i Rogaland. Dette var årets tredje åpning, etter Austevoll og Xhibition (Bergen), begge i Vestland fylke.

Kjeden har ambisjoner om å vokse ytterligere, både i 2021 og i årene som kommer.

– I 2021 vil det bli etablert til sammen fire nye butikker. De kommende årene er det planlagt med ca fem nye butikker hvert år, sier IR-kontakt Trine Engløkken i Europris til EiendomsWatch.

Europris er utelukkende leietaker av lokaler. Kjeden eier ingen butikklokaler selv.

– Er det «lett» å finne nye lokaler? Er det lettere eller vanskeligere enn før?

– Det vil alltid være konkurranse om de gode beliggenhetene. Spesielt gjelder dette i de store byene og i attraktive handelsparker. Dette har ikke endret seg veldig de siste ti årene. For nyetableringer på mindre steder kan det være lettere å finne tilfredsstillende lokasjoner, sier Engløkken.

89 prosent av Europris' butikker er egeneide butikker og de siste 11 prosent er eid av franchisetakere.

Europris tilbyr også netthandel, men ser samtidig for seg at fysiske butikker vil være hovedsalgskanalen i overskuelig fremtid.

Kjeden hadde i fjor leiekostnader på 518,2 millioner kroner, opp fra 499,1 millioner kroner året før.

» Iceland Mat sliter med å finne gode lokaler

 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også