EiendomsWatch

Kinesere leter «desperat» etter lokaler på Karl Johan

I forrige uke åpnet det kinesiske bilmerket Nio sitt showroom på 2100 kvadratmeter på Karl Johan, men også en annen kinesisk aktør er på jakt - nærmest for enhver pris.

KREMEIENDOM: Kinesiske Nio flyttet nylig inn i Karl Johans gate 33, men nå leter også Xpeng etter lokaler i samme område | Foto: Øystein Byberg

Det kinesiske bilmerket Xpeng ønsker å etablere et «Xpeng Brand House» sentralt i Oslo. Selskapet er på «desperat jakt» og er villig til å inngå en avtale «nærmest for enhver pris», skriver Bilbransje24. 

Karl Johans gate eller en av de mest attraktive sidegatene skal være førstevalget, med Aker Brygge som det nest mest interessante alternativet.

Xpeng skal opprinnelig ha lett etter et lokale på 1500--2000 kvadratmeter, men skal ifølge nettstedets kilder nå lete etter et lokale på rundt 500-600 kvadratmeter.

Når det gjelder Nios lokaler i Eiendomsspar-eide Karl Johans gate 33 har aktører innen eiendom tidligere antydet overfor Bilbransje24 at prisen neppe ligger under 6000 kroner per kvadratmeter. Noen har antydet en leie på opp mot 7000 til 8000 kroner per kvadratmeter.

Nios lokaler er på rundt 2100 kvadratmeter.

Et tredje kinesisk bilmerke, Polestar, eid av Volvo-eier Geely, har tidligere etablert et showroom i Øvre Slottsgate 7.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch