Må gå nye runder om Dikkedokken

Byrådet i Bergen må utsette å gi bystyret sak om kjøp av aksjene i Dikkedokken AS. Utfallet av selskapsgjennomgangen av eiendommen gjør det nødvendig å gå tilbake til forhandlinger med selger.
NY FORHANDLINGSRUNDE: Etter gjennomgang av selskapet Dikkedokken, vil Bergen kommune ha Skanska tilbake til forhandlingsbordet. | Foto: Terje Pedersen / NTB
NY FORHANDLINGSRUNDE: Etter gjennomgang av selskapet Dikkedokken, vil Bergen kommune ha Skanska tilbake til forhandlingsbordet. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Bergen kommune og Skanska ble etter forhandlinger i september 2021 enige om et forhandlingsresultat som innebar at kommunen skulle kjøpe alle aksjene i Dikkedokken AS. Dikkedokken AS eier industribygget Kjødehallen og kulturminnet Dikkedokken vis a vis USF Verftet. 

Bystyret har bedt byrådet om å jobbe for at eiendommene blir brukt til kulturformål. Forhandlingsresultatet var en kjøpesum på 153 millioner kroner med forbehold om bystyrets godkjennelse. 

– Kommunen har etter forhandlingene fått gjennomført en selskapsgjennomgang av Dikkedokken AS. Gjennomgangen har gitt oss ny informasjon om eiendommen. Opplysningene kan ha påvirkning for hva som er riktig pris for eiendommen. Dette gjør at vi mener det er nødvendig å ta opp igjen forhandlingene med Skanska før byrådet fremmer en sak for bystyret, sier byråd for finans, næring og eiendom, Erlend Horn i en pressemelding fra Bergen Kommune.

En due diligence viser at sjøbunnen utenfor eiendommene og grunnen inneholder forurensede masser.

– Den har også avdekket leieforhold i bygget som synes å være i strid med det eiendommen er godkjent for. Bergen kommune vil stille som vilkår at dette er ryddet opp i av dagens eier før en eventuell kommunal overtakelse, sier Erlend Horn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også