EiendomsWatch

Solgte tomt til Microsoft for 171 millioner kroner

Microsoft Datacenter Norway sikret seg nylig et tomt på 74 mål i Hobøl i Indre Østfold kommune.

NÆR E18: Tomten ligger i Holtskogen Industripark, litt vest for Spydeberg. | Foto: Norges kartverk

Holtskogen 34 ble solgt til Microsoft Datacenter Norway til 171.932.160 kroner. Det fremgår av en oppdatering i grunnboken.

Selgeren av tomten er Hans-Jørgen Herje og Hans Jørgen Deunk.

– Det tok oss to år å lande avtalen med Microsoft, og det er klart dette er veldig stort, sier Hans-Jørgen Herje til Moss Avis.

Eiendommen, som er på 74 mål, ligger i Holtskogen Industripark i Hobøl.

Microsoft har så langt gitt få detaljer om hva selskapet ønsker å bruke tomten til, men det er tilsynelatende et datasenter som vil være aktuelt for eiendommen.

– Fra før har vi to regioner i Norge hvor det er etablert datasentre, henholdsvis i Stavanger-regionen og i Oslo-området. I Oslo-området har vi for øyeblikket tre datasentre. Likevel er det ingen umiddelbare planer om bygging av nytt datasenter i Indre Østfold, selv om vi har kjøpt tomten, sier direktør for datasenterstrategi i Microsoft Norge, Christopher Frenning, til Smaalenenes Avis.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch