EiendomsWatch

Ny solcelle-aktør søker byggeiere med flate tak på over 1000 kvadratmeter

Selskapet Sunday Power vil gi eiere av næringsbygg en rask og kostnadsfri løsning for etablering av solcelle-anlegg. Sunday Power tar regningen – men også inntektene – fra anleggene som bygges.

FRA MEDIA TIL SOL: Jonas Ibsen Brynildsrud og Alexander Rydfjord startet begge i Sunday Power 1. november. Brynildsrud går inn i rollen som daglig leder, mens Rydfjord er chief growth officer. Både Brynildsrud og Rydfjord har bakgrunn fra direktørjobber i medieselskapet Schibsted. | Foto: Sunday Power

– Dette er en løsning for alle som eier næringseiendom med store flate tak, og som ønsker å spille en rolle i det grønne skiftet, sier Jonas Ibsen Brynildsrud til EiendomsWatch.

Han er daglig leder for det relativt nye selskapet Sunday Power. Selskapet, som ble etablert av tre gründere fra Sandefjord i 2019, går i disse dager ut i markedet med et nytt solcellekonsept: Sunday Power vil bygge og eie solcelleanlegg på store, flate tak. Deretter selger selskapet strømmen tilbake til byggeier til det som skal være en konkurransedyktig pris. Eventuell overskuddsproduksjon blir solgt av Sunday Power i kraftmarkedet. All inntekt fra strømproduksjonen tilfaller  Sunday Power, men selskapet bærer også alle kostnader ved etableringen og driften av anlegget.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch