Citycon: – Dette er en unik mulighet til å få et levende bysentrum i Asker

På oppdrag fra Citycon har Lund+Slaatto Arkitekter justert planene for Trekanten i Asker. De justerte planene tar sikte på å styrke sentrumsmiljøet i Asker.
PLANER KLARE: Nye Trekanten skal stå ferdig om fire år. | Foto: Lund+Slaatto arkitekter
PLANER KLARE: Nye Trekanten skal stå ferdig om fire år. | Foto: Lund+Slaatto arkitekter

9. november presenterte Citycon, AB Invest og Lund+Slaatto arkitekter justert planforslag for formannskapet i Asker kommune.

Det nye forslaget inneholder en videreutvikling av arkitekturen i de eksisterende planene, og man tilrettelegger for flere møteplasser og mer inviterende fasader på Trekanten.

– Vi opplever at planene om et mer åpent og imøtekommende senter i sentrum ble tatt godt imot av formannskapet. Vi har vært gjennom runder med gode innspill, og nå har vi en plan som vi skal gå videre med, sier Alexander Bromnes, kommersiell direktør i Citycon, i en pressemelding.

I juni ble reguleringsforslaget for nye Trekanten sendt inn til førstegangsbehandling. Citycon mottok innspill fra både kommunen og innbyggerne i Asker, og Lund+Slaatto Arkitekter har laget de justerte planene.

– Dette er en unik mulighet til å få et levende bysentrum i Asker hvor Trekanten senter er en aktiv generator for byliv, og hvor Rådhuset finner sin plass i en bymessig sammenheng, sier Espen Pedersen, faglig leder i Lund+Slaatto Arkitekter.

I det nye forslaget finner man en tydeligere kulturakse som binder rådhuset og sentrum sammen, et nytt torg mot rådhuset og fasader som er mer inviterende.

– Vi har ønsket å skape en visuell kontakt mellom oppe og nede, mellom byen og Rådhustorget. Videre ønsker vi at det skal oppleves som attraktivt å bevege seg langs fasadene, og vi legger opp til å benytte tegl og tre som fasademateriale og massivtre i konstruksjoner, sier Pedersen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også