Store prissprik for High Street-handelsleier

De dyreste retail-leiene i Oslo er på 27.000 kroner per kvadrat per år. Et Steinkast unna high end-butikkene i Nedre Slottsgate kan man slippe unna med priser ned til 4.000
EKSKLUSIVT: Nedre Slottsgate utenfor Steen & Strøm er den desidert mest eksklusive lokasjonen i Oslo. | Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB
EKSKLUSIVT: Nedre Slottsgate utenfor Steen & Strøm er den desidert mest eksklusive lokasjonen i Oslo. | Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB

Bogstadveien inkludert Hegdehaugsveien og Valkyriegaten i hver ende av gaten er rangert som Oslos nest mest attraktive shoppinggate.

«De høyeste leienivåene er i Bogstadveien mellom Sorgenfrigaten og Holmboesgate, og vår erfaring er at de høyeste nivåene i gamle kontrakter har blitt fornyet med eksisterende eller nye leietakere til noe lavere nivå enn tidligere», opplyser Colliers i en fersk retailrapport.

Mens de mest attrraktive lokasjonene i Bogstadveien, mennom Sorgenfrigaten og Holmboesgate ligger i prisintervallet 7-12.000 per kvadratmeter per år, ligger øvrige handelsleier i Bogstadveien,  inkludert Hegdehaugsveien og Valkyriegaten, i intervallet 4-7000 kroner per kvadrat per år.

Beachfront Aker Brygge tar inn leier i intervallet 6-9000, mens leiene for de øvrige retaillokalene ligger fra 4-7000.

«Allerede før Covid-19 var det tegn til stagnasjon på Aker Brygge og på servering er det økt konkurranse fra Tjuvholmen og Barcode/Sørenga med Operaen og Munch som trekkplastre» heter det i rapporten.

Colliers påpeker at det nye Nasjonalmuseet som åpner neste sommer kan gi fornyet interesse for området, men sier at det i dag ser ut til at butikkene sliter og leienivået er under press.

Ved Olaf Ryes plass, i hjertet av Grünerløkka, ligger lejiene fra 6-10.000. Resten av løkka er litt mindre prime location. Mens nedre del av Markveien og øvre del av Thorvald Meyers gate har priser fra 5-8000 må gårdeiere av reterende lokasjoner langs de to hovedgatene på Grünerløkka nøye seg med 4-5000 per kvadratmeter per år.

For Sentrum er Nedre slottsgate langs Steen & Strøm. Her er leiene 20-27.000 per kvadrat poer måned. Mellom kirkegata og Akersgata ligger leiene på samme nivå eller i intervallet 13-18.000 kroner per meter. Nedre del av Karl Johan ligger på 8-13.000 per meter, mens øvrige nærliggende sentrumspriser er 4-8000 kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også